Τρίτη, 30η Απριλίου 2024  11:20 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 18:27

Απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο: «να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου, η χώρα. Την απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος από την ακρίβεια.

Στο Αγρίνιο το απεργιακό κάλεσμα εκφράστηκε καταρχάς από το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία μέλη του που οργάνωσαν την απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ενώ ακολούθησε και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο κάλεσε «με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, την “δημοσιονομική ισορροπία” της φτώχειας για τους πολλούς».

«Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και είναι ανάγκη να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους», ανέφερε.

Το Εργατικό Κέντρο άλλωστε έριξε τα βέλη του στη ΓΣΕΕ υποστηρίζοντας πως με την προηγούμενη απεργιακή κινητοποιήση (για τον έναν χρόνο από τα Τέμπη)  «για  λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδίωξε να μην κουνηθεί φύλλο, να μην βουλιάξουν ξανά οι δρόμοι με το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” μας, να μείνει δηλαδή η οργή βουβή!»

  

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.