Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  1:23 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 13:54

Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας: 1η Μάη Μέρα Μνήμης, Tιμής και Αγώνα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας!

Τιμάμε τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές αντιφασίστες της Καισαριανής! 

Έχουν περάσει 138 χρόνια από την πρώτη φορά που εργαζόμενοι με μαζικά συλλαλητήρια και απεργίες πρώτα στην Αμερική και μετά στον υπόλοιπο κόσμο διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο και συνάμα ορόσημο στον διαρκή αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και την δωρεάν πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, όπως στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ά.

Σήμερα οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακρίβεια που εξανεμίζει από το πρώτο δεκαπενθήμερο τους μισθούς μας. Η ακρίβεια Μητσοτάκη σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα, στη στέγη και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής-οικονομικής δραστηριότητας έχει γονατίσει τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. Στον αντίποδα, οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι, εδώ και 15 χρόνια, με την Κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει με τα ψίχουλα της «αύξησης» των 35-40 ευρώ.

Το κοινωνικό κράτος βάλλεται με την πιστή εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας και την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων πυλώνων του κράτους, όπως της δημόσιας υγείας, της παιδείας και του ασφαλιστικού συστήματος. Υποστελεχωμένα και διαλυμένα νοσοκομεία, αυταρχισμός και συστηματική εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, διαρκώς αυξανόμενα όρια ηλικίας και συντάξεις πείνας.

Σήμερα, όσο ποτέ οφείλουμε, με οδηγό τις πρόσφατες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, να αγωνιστούμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για να μπει ένας τέλος στην ακρίβεια Μητσοτάκη, για δημόσια κοινωνικά αγαθά, για κράτος δικαίου, για διαφάνεια και αξιοκρατία, για συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στην απεργία και στις συγκεντρώσεις  των συνδικάτων την Μ. Τετάρτη 1η Μάη 2024.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος

 

 


Ο  Γεν. Γραμματέας

Βαγγέλης Τσούκας

Βασίλης Βαρέλης

Διαβάστηκε 324 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.