Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  1:57 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 12:22

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: «Στόχος το 10ετές μίσθωμα για να κάνει ο ιδοκτήτης τις εργασίες»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όσο δεν εκδίδεται πιστοποιητικό καταλληλότητας τόσο το ζήτημα του κτιριακού του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου θα εκκρεμεί και θα παραμένει η αγωνία της σχολικής κοινότητας για ενδεχόμενο κλείσιμο.

Το θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς επιθυμούν τη συνέχιση και όχι την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου που θα επιφέρει από την επόμενη σχολική σεζόν την κατανομή των μαθητών σε άλλα σχολεία.

Το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται φως στο τούνελ ειδικά αφότου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαλάκωσε τη στάση της και δεν επιμένει στην αναγκαιότητα κλεισίματος. Παράλληλα αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής και οι προσπάθειες στοχεύουν στο να υπάρξει δεκαετές μίσθωμα ώστε ο ιδιοκτήτης του κτιρίου να έχει τα κίνητρα να προβεί στις εργασίες που απαιτούνται.

Την πρόθεση της δεκαετούς μίσθωσης σε γενικές γραμμές περιέγραψε χθες στο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση εκπροσώπων του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Έχω ζητήσει από την επιτροπή καταλληλότητας που προεδρεύει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας να μπούμε σε δεκαετές μίσθωμα όπου ο ιδιοκτήτης σε ένα χρόνο από τώρα θα παρέχει τις παρεμβάσεις ώστε τα παιδιά να είναι σε ασφαλή χώρο», σημείωσε.

Tην ξεκάθαρη βούληση της δημοτικής αρχής για συνέχιση λειτουργίας του σχολείου στο συγκεκριμένο χώρο επανέλαβε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου με την προϋπόθεση ότι θα είναι ασφαλές και σε ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης θα υλοποίησει τις εργασίες που απαιτεί η Επιτροπή Καταλληλότητας.

Αυτούσια η απάντηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου Χρήστου Ζαρκαβέλη:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε ότι το 3ο Γυμνάσιο δεν θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, ήμουν ο πρώτος που επιδίωξα να βρω τον τρόπο πώς θα παραμείνουν τα παιδιά στον χώρο που μισθώνεται από το 1972. Προέχει η ασφάλεια των παιδιών, είναι προαπαιτούμενο. Ο Δήμος δεν μπορεί να δεσμευθεί, δεν είναι δουλειά του. Αυτό που μπορεί να κάνει ο Δήμος μαζί με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση για τα παιδιά μας.

Έχω ζητήσει από την επιτροπή καταλληλότητας που προεδρεύει ο διευθυντής δευτεροβάθμιας να μπούμε σε δεκαετές μίσθωμα όπου ο ιδιοκτήτης σε ένα χρόνο από τώρα θα παρέχει τις παρεμβάσεις ώστε τα παιδιά να είναι σε ασφαλή χώρο. Αν δεν γίνει αυτό τότε ο Δήμος θα καταγγείλει την σύμβαση. Ζητάμε από αυτόν να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες, το συμφωνητικό να είναι τέτοιο ώστε αν δεν γίνουν οι παρεμβάσεις να βγουν από τον χώρο. Άλλη καταλληλότητα το 2010, άλλη το 2024. Αυτή τη στιγμή δεν έχω το πρακτικό καταλληλότητας από την επιτροπή. Μόλις το έχω θα το κοινοποιήσω στον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τον σύλλογο.

Όλοι εξ αρχής είχαμε αποφασίσει το σχολείο να παραμείνει. Ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την υποβάθμιση σχολικών μονάδων. Καταλαβαίνω την αγωνία, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θέλουμε να έχει ξεκάθαρη θέση και θεωρώ ότι θα έχουμε αίσιο τέλος για τα παιδιά μας».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.