Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  6:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 12:18

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και… υπομονή για το ταρτάν του ΔΑΚ Αγρινίου - Ο έκπτωτος εργολάβος, η χρηματοδότηση και τα κουλουάρ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H άθλια κατάσταση του ταρτάν στίβου του ΔΑΚ Αγρινίου προκαλεί δυσφορία και δυσχέρεια στους αθλητές και δυσφημεί την πόλη ωστόσο αποτελεί και αντικείμενο αντιπαράθεσης στο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό συνέβη χθες καθώς στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής τέθηκε σχετικό ερώτημα από το σύμβουλο του συνδυασμού «Αγρίνιο Πάμε Ψηλά» Παναγιώτη Καψάλη. Ο κ. Καψάλης επικάλεστηκε έγγραφο-απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σε ερώτημα που κατέθεσε προ ημερών αναφορικών με την χρηματοδότηση του έργου και την πορεία του γενικότερα.

Επιγραμματικά η δημοτική αρχή ανέφερε πως οι καθυστερήσεις προέκυψαν καθώς η ΓΓΑ αθλητισμού ενημέρωσε πως ο εργολάβος κηρύχθηκε έκπτωτος ενώ η χρηματοδότηση θα μεταφερθεί σε άλλο πρόγραμμα και υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως θα είναι μεγαλύτερη. Προσωρινά επίσης έχει τεθεί επί τάπητος να αποκλεισθούν τα κουλουάρ 6-8 όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Προσωρινές παρεμβάσεις χαρακτηρίζονται «πεταμένα λεφτά»…

Ο αντιδήμαρχος Χρ.Ζαρκαβέλης ανέφερε πως «σε συνάντηση με τον κ. Μαυρωτά υπάρχει δέσμευση για αναμόρφωση και μεγαλύτερο προϋπολογισμό για το ταρτάν. Δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος που έκανε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και εμφανίστηκε μειοδότης που κηρύχθηκε έκπτωτος. Αν πιστεύετε ότι ο Δήμος φέρει ευθύνη για μία δημοπράτηση που ο μειοδότης ήταν έκπτωτος από άλλο έργο να το συζητήσουμε κι αυτό. Επιτακτική ανάγκη το ταρτάν να γίνει χθες. Συζητήσαμε στην Δημοτική Επιτροπή να κάνουμε παρέμβαση για να γίνει λειτουργικό την δεδομένη στιγμή. Εταιρείες που μιλήσαμε μας είπανε «πεταμένα λεφτά». Υπάρχει πρόβλημα στα κουλουάρ 6-7-8. Μπορούμε να απομονώσουμε προσωρινά αυτά».

Η… καθιερωμένη αντιπαράθεση

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου είχε μια ακόμη αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Καψάλη εγκαλώντας τον πως «ξέρει αλλά θέλει να κάνει θέμα».

«Έχει δημιουργηθεί θέμα που δεν αφορά την χρηματοδότηση. Έχουμε συνεννοηθεί να μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα της ΓΓΑ. Το ταρτάν ήταν σε άθλια κατάσταση από πριν. Ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά εμείς κυνηγήσαμε την χρηματοδότηση. Κυνηγήσαμε να ανακατασκευάσουμε όλες τις εγκαταστάσεις του Δήμου. Είχαμε μισό, σάπιο κλειστό και ένα γιαπί στην Αερογέφυρα. Έρχεται ο κ. Καψάλης να μας εγκαλέσει; Η χρηματοδότηση θα μεταφερθεί μέχρι να δημοπρατηθεί ξανά το έργο. Πόσα έργα του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι σε ίδια κατάσταση κ. Καψάλη; Να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να μην δημιουργηθεί θέμα. Δεν είναι μόνο η πολιτική αντιπαράθεση, δημοπρατούμε ξανά το έργο, με τις προδιαγραφές που βλέπετε, με την χρηματοδότηση που θα έχουμε. Ο κ. Καψάλης σηκώνει τα ίδια θέματα γιατί υπάρχει έλλειψη θεματολογίας».

Από την πλευρά του ο σύμβουλος του συνδυασμού του Κώστα Πιστιόλα απάντησε τα εξής: «Αν δεν θέλαμε να γίνει το ταρτάν δεν θα ψηφίζαμε να γίνει ακύρωση του διαγωνισμού και συνέχιση της διαδικασίας. Το άλλοθι ότι οι προηγούμενοι δεν έκαναν και εμείς κάναμε πρέπει να τελειώσει. Είστε δέκα χρόνια δημοτική αρχή, η μακροβιότερη. Δεν υπάρχει άλλος να κάνει αυτά που δεν κάνατε εσείς. Όταν είπα να λάβετε υπόψιν το χαρτί για να κερδίστε χρόνο και δεν το κάνατε τι δείχνει; Ότι μας γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια. Εμείς θέλουμε να γίνει το ταρτάν χθες. Η εξασφάλιση χρηματοδότησης είναι γραπτή ή δια λόγου; Θέλουμε να γίνουν αυτά κι άλλα τόσα. Θέλουμε μία επίσημη απάντηση, όταν δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση τόσο καιρό».

Ο αντιδήμαρχος Χρ. Ζαρκαβέλης εγκάλεσε τον Π. Καψάλη λέγοντας πως «πάντα έχει καταγγελτικό και προσβλητικό λόγο». «Θεωρείτε τον Δήμο υπεύθυνο που η ΓΓΑ έκρινε έκπτωτο εργολάβο από δημόσιο έργο;», ρώτησε.

Το δια ταύτα ωστόσο πως απαιτείται υπομονή για το ταρτάν και πως άμεσα παρέμβαση δεν προβλέπεται ενώ θα κλείσουν τα τελευταία κουλουάρ…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.