Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:01 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 22:37

Η ύπαρξη δύο αξιόπιστων ανθρώπων στη ζωή μας είναι το μυστικό της ευτυχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ποιο είναι το μυστικό της ευτυχίας; Η αξία των προσωπικών σχέσεων γίνεται ολοένα και πιο σημαντική σε έναν κόσμο που συνδέεται μέσω της υψηλής τεχνολογίας του Διαδικτύου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero».

Για τη συναισθηματική ευεξία και όχι μόνο, οι σχέσεις με τους άλλους είναι ουσιαστικές.

Ο Αμερικανός ψυχίατρος Ρόμπερτ Γουόλντινγκερ ανακάλυψε τη σημασία του να έχεις τουλάχιστον δύο έμπιστους ανθρώπους στους οποίους να απευθύνεσαι σε δύσκολες στιγμές.

«Το να έχεις ισχυρούς και ουσιαστικούς δεσμούς με τους άλλους βελτιώνει την ευτυχία και την υγεία», είπε ο ψυχίατρος.

«Καλλιεργήστε βαθιές φιλίες και ασχοληθείτε με παθιασμένες δραστηριότητες για να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο», πρόσθεσε ο Waldinger.

«Το να μοιράζεσαι τις ανησυχίες και το άγχος με άλλους βοηθά το σώμα να επανέλθει σε κατάσταση ισορροπίας», τόνισε ο Αμερικανός ψυχίατρος.

«Βρίσκεις μια ισορροπία καθώς το άγχος εξαφανίζεται, διαχωρίζοντας την κατάσταση της ταραχής σου. Ένα απλό παράδειγμα. «Όταν επιστρέφω σπίτι και μιλάω με τη γυναίκα μου, ηρεμώ», υπογράμμισε ο ψυχίατρος Robert Waldinger.

Ο Robert J. Waldinger είναι Αμερικανός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και ιερέας του Ζεν. Είναι καθηγητής ψυχιατρικής μερικής απασχόλησης στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και διευθύνει τη Μελέτη Ανάπτυξης Ενηλίκων του Χάρβαρντ, μια από τις πιο μακροχρόνιες μελέτες για την ενήλικη ζωή που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.

Πηγή: ATSH

Διαβάστηκε 435 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.