Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  8:57 πμ
 
wm small
Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023 14:48

Άρση Βαρών: Η Αγρινιώτισσα Μαριάντα Γιόγιου στη κορυφή των νέων γυναικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η 15χρονη Αγρινιώτισσα Μαριάντα Γιόγιου, ενώ ξεκίνησε την άρση βαρών το Σεπτέμβριο του 2022 κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών και να κερδίσει την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα των γυναικών

Κατόρθωσε το ακατόρθωτο και συνεχίζει ακάθεκτη η 15χρονη από το Αγρίνιο Μαριάντα Γιόγιου, η οποία μπορεί να ξεκίνησε την άρση βαρών μόλις τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά προ ημερών κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών, αλλά και να κερδίσει την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα των γυναικών!

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν πολλές αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν πολύχρονη πορεία στο άθλημα, αλλά η Μαριάντα, με «ρίζες» από την Μεγάλη Χώρα και τα Όχθια, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα νέων γυναικών (στο οποίο συμμετείχαν αθλήτριες έως και 21 ετών) και την τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα γυναικών (στο οποίο συμμετείχαν αθλήτριες κάθε ηλικίας)!

Με την καθοδήγηση του Αγρινιώτη προπονητή της, Γιάννη Διώτη, συνεχίζει τη δύσκολη πορεία για την υλοποίηση των στόχων της, έχοντας όμως δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό της, να καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να διακριθεί και σε άλλες διοργανώσεις και μάλιστα και σε διοργανώσεις μεγαλύτερης εμβέλειας από αυτή που διεξήχθη μεταξύ 15 και 17/12/23 στο Λιτόχωρο, όπου κατέκτησε τις δύο θέσεις που προαναφέραμε.

Ο Γιάννης Διώτης με την Μαριάντα Γιόγιου

Με πρότυπο τον Πύρρο Δήμα, η Μαριάντα Γιόγιου στοχεύει στη διάκρισή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, όπως επίσης και στην πρόκρισή της στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων!

Όμως τα όνειρά της δεν σταματούν εκεί! Ως στόχο για το μέλλον η πολλά υποσχόμενη νεαρή αθλήτρια της άρσης βαρών από το Αγρίνιο έχει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να τιμήσει την Ελλάδα, το εθνόσημο, σε μια διοργάνωση τέτοιες εμβέλειας!

Έχοντας στη «φαρέτρα» της την στήριξη όχι μόνο του προπονητή της, του κ. Διώτη, αλλά και της οικογένειάς της, όπως επίσης και των καθηγητών της, η 15χρονη Μαριάντα Γιόγιου προπονείται καθημερινά για το καλύτερο, αλλά ταυτόχρονα μελετά για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να εισαχθεί στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (πρώην ΤΕΦΑΑ).

Ο κ. Διώτης έχοντας στο παρελθόν πολλές ακόμη διακρίσεις και επιτυχίες ως προπονητής άρσης βαρών, με την πιο πρόσφατη αυτή της συμμετοχής του μικρότερου αθλητή της ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Νέων και Κορασίδων Κ15, του Γιώργου Παπαθανάση, ο οποίος είχε καταφέρει να μπει στην δεκάδα της άρσης βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ15 Παίδων – Κορασίδων στο Κισινάου της Μολδαβίας, είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαριάντας και της οικογένειάς της.

«Ξεκίνησα την άρση βαρών τον Σεπτέμβριο του 2022. Στην αρχή ασχολούμουν επί 7 χρόνια με το καράτε όπου κατέκτησα τη μαύρη ζώνη. Δεν με ενδιέφερε έπειτα το άθλημα του καράτε, αλλά πάντα είχα ως πρότυπο τον Πύρρο Δήμα και γι’ αυτό αναζητούσα τρόπο για να ασχοληθώ με την άρση βαρών. Διαπίστωσα πως στο Αγρίνιο προπονητής στο άθλημα της άρσης βαρών είναι ο Γιάννης Διώτης.

Ξεκίνησα μαζί με το κ. Διώτη και ανακάλυψα και συνεχίζω να το επαληθεύω καθημερινά ότι τελικά αυτό είναι το άθλημα που θέλω να κάνω και με ευχαριστεί. Έπαιξε μεγάλο ρόλο η καθοδήγηση του προπονητή, γιατί μου έδειξε τον σωστό τρόπο και με έκανε το αίσθημα την ικανοποίησης και της πληρότητας που ένιωθα ασχολούμενη με την άρση βαρών να τα διαχειριστώ και να τα αξιοποιήσω με τον κατάλληλο τρόπο.

Μεταξύ 15 και 17/12/23 συμμετείχα στο Λιτόχωρο, όπου διεξάγονταν τα πανελλήνια πρωταθλήματα νέων γυναικών και γυναικών και νέων ανδρών και ανδρών. Οι συμμετέχοντες αθλήτριες και αθλητές στις κατηγορίες νέων γυναικών και νέων ανδρών είναι μέχρι 21 ετών, ενώ στις κατηγορίες γυναικών και ανδρών οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες ήταν ανεξαρτήτου ηλικίας.

Στην κατηγορία νέων γυναικών κατέκτησα την δεύτερη θέση και στην κατηγορία γυναικών την τέταρτη θέση. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα που κατάφερα να ανέβω στο βάθρο των νικητριών αγωνιζόμενη μεταξύ τόσο πολλών αθλητριών με μεγάλη πορεία στο άθλημα, την στιγμή μάλιστα που ήμουν η μικρότερη σε ηλικία και στις δύο κατηγορίες που αγωνίστηκα.

Ο επόμενος στόχος είναι σίγουρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις ημερομηνίες που θα διεξαχθεί, αλλά σίγουρα θα πρέπει να προετοιμαστώ πολύ καλά για να επιτύχω το στόχο μου.

Είμαι 15 ετών και πηγαίνω στην πρώτη Λυκείου. Εκτός από τον προπονητή μου, τον Γιάννη τον Διώτη, έχω στο πλευρό μου και με στηρίζει και η οικογένειά μου, ενώ πηγαίνω καλά και στο σχολείο.

Ο αθλητισμός με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα μείνει στην ζωή μου, ενώ στόχος μου είναι να εισαχθώ στην Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (πρώην ΤΕΦΑΑ).

Θα εξετάσω επίσης, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, αν θα επιθυμώ να προσπαθήσω να εισαχθώ στην προπονητική σχολή, με σκοπό να μην βγει το συγκεκριμένο άθλημα από την ζωή μου, εκτός του ότι δεν θέλω να βγει από την ζωή μου ο αθλητισμός γενικότερα.

Στο μέλλον θέλω να συνεχίζω να ασχολούμαι με το άθλημα που αγαπώ, την άρση βαρών, χωρίς να έχω τραυματισμούς, όπως επίσης θέλω να έχω τους ανθρώπους που αγαπώ και με στηρίζουν στη ζωή μου.

Ως άμεσο στόχο έχω να κατακτήσω την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων, για το οποίο συνήθως τα προκριματικά διεξάγονται τον Απρίλιο και τον Μάρτιο το Πανελλήνιο, αλλά προς το παρόν δεν έχουν οριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες, ενώ στόχος μου είναι και η πρόκριση στα προκριματικά της Θεσσαλονίκης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.

Στο μέλλον θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι πιστεύω το όνειρο του κάθε αθλητή να αγωνιστεί σε ένα τέτοιο θεσμό, σε μια τέτοια διοργάνωση, όχι απαραιτήτως για να κερδίσει και να φέρει χρυσό μετάλλιο στη χώρα, αλλά για να αγωνιστεί για το εθνόσημο, για τη χώρα του και αυτό είναι μέγιστη τιμή. Εγώ έχω και ένα λόγο ακόμη που θα ήθελα να συμμετάσχω σε κάποια αντίστοιχη διοργάνωση, διότι στους Ολυμπιακούς πήγε και ο Πύρρος Δήμας.

Με το κατάλληλο πρόγραμμα υπάρχει χρόνος για κάθε τι που επιθυμώ πέραν των υποχρεώσεων μου στο σχολείο και των προπονήσεών μου στην άρση βαρών. Υπάρχει χρόνος δηλαδή για να κάνω τις βόλτες μου, για να ζωγραφίσω και να κάνω κάθε τι άλλο που επιθυμώ.

Το «μικρόβιο» της ζωγραφικής είναι πολλά χρόνια «μέσα μου». Η ζωγραφική αποτελεί διέξοδο για μένα, τρόπος αποσυμπίεσης δηλαδή. Η ζωγραφική με την άρση βαρών συνδυάζεται, γιατί η αποθεραπεία είναι πολύ σημαντικό μέρος της προπόνησης και των σχολικών υποχρεώσεων, οπότε η ζωγραφική είναι για μένα το πρώτο και καλύτερο μέσο αποθεραπείας, όπως επίσης η ξεκούραση και ο ύπνος.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ενθουσιασμένοι με την ενασχόλησή μου με το άθλημα και κάθε φορά που πετυχαίνω μια διάκριση ή κερδίζω και ένα μετάλλιο χαίρονται περισσότερο» τόνισε μιλώντας στη «Σ» η νεαρή αθλήτρια της άρσης βαρών Μαριάντα Γιόγιου.

Επίσης, το μήνυμα της Μαριάντας στους συνομηλίκους της είναι ότι: «ο κάθε μαθητής και γενικότερα ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, πρέπει να βρει μια ενασχόληση που να τον γεμίζει και να του δίνει την ευχαρίστηση που δίνει σε εμένα η άρση βαρών, είτε αυτό είναι άθλημα, είτε είναι άλλο χόμπι, ώστε να μπορεί να εκφράζεται εκεί, να βγάζει τα συναισθήματά του και να είναι ήρεμος, χαλαρός και αποδοτικός στις υπόλοιπες φάσεις της ζωής του».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1039 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.