Κυριακή, 19η Μαίου 2024  1:05 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 23:01

Η «προφητεία» του Χάρρυ Κλυνν για Έλληνες πολιτικούς και Euro 2004

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, γνωστός και αγαπημένος ως Χάρρυ Κλυνν, άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Μαΐου 2018, σε ηλικία 78 ετών.

Η θητεία του στον καλλιτεχνικό χώρο άφησε το στίγμα της, με πλήθος θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών εμφανίσεων και τηλεοπτικών ρόλων.

Tα τελευταία χρόνια της ζωής του σημαδεύτηκαν από σοβαρές ασθένειες, ενώ το 2016 βίωσε την τραγωδία της απώλειας του γιου του Νίκου.

Παρά τις δυσκολίες, ο Χάρρυ Κλυνν διατηρούσε πάντα το χιούμορ και την αισιοδοξία του, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στο κοινό του.

Η απουσία του άφησε ένα μεγάλο κενό στον κόσμο του θεάματος και η μνήμη του θα ζει για πάντα στις καρδιές όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν

Άφησε όμως πίσω του έναν θησαυρό από επιθεωρήσεις, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, και άπειρες ιδέες για το πώς πρέπει να γίνεται η stand up κωμωδία.

Ο Χάρρυ Κλυν εκτός όλων αυτών, ήταν ένας άνθρωπος που δεν δίσταζε να εκφέρει την - ιδιαίτερα αιχμηρή - άποψη του για τα πολιτικά πράγματα, προερχόμενος από τον χώρο της Αριστεράς, ενώ δεν έκρυβε και την αδυναμία του για το ποδόσφαιρο.

Το 1994, ο Χάρρυ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του Νίκου Χατζηνικολάου. Με ρυθμούς μυδράλιου εκτόξευσε προσωπικές απόψεις που είχαν να κάνουν με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας (μια «δικτατορική» αναφορά για τον Καραμανλή, το αλησμόνητο «λέει ψέμματα ακόμα και με το στόμα κλειστό» για τον Α. Παπανδρέου, το ακόμα πιο αιχμηρό «πέφτει με την μύτη και χτυπάει στην πλάτη» για τον Κ. Μητσοτάκη), ανέφερε ως μεγάλη ανάγκη την εμφάνιση ενός νέου κομματικού μορφώματος στην Αριστερά, που θα διεκδικούσε την εξουσία (ΣΥΡΙΖΑ;), ενώ με θράσος σχεδόν, αναλογίστηκε τι θα γίνει στη χώρα αν κατακτηθει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο ποδόσφαιρο.

Κάποιοι λένε «προφητική» αυτή τη συνέντευξη. Σίγουρα μπορούμε να πούμε πως κοιτούσε προς το μέλλον.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

reader.gr

Διαβάστηκε 250 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.