Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:20 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 22:35

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 124η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Το σύμπαν υπάρχει τουλάχιστον γιά 10 ή 20 δισεκατομύρια χρόνια. Αν ήταν πολύ νεότερο δεν θα υπήρχε χρόνος για να σχηματιστεί ο γαλαξίας μας, να δημιουργήσουν βαρέα στοιχεία οι αστέρες, να σχηματισθεί το ηλιακό μας σύστημα και να εξελιχθεί η ζωή.

- Η αρχική ώθηση της διαστολής της μεγάλης έκρηξης προήλθε (ίσως) απο την απωστική βαρύτητα ενός νέου υποθετικού πεδίου, ενός νέου είδους δύναμη.

- Το διαστελλόμενο σύμπαν έχει συνολικά δύο επιλογές: μπορεί να συνεχίσει να διαστέλλεται για πάντα, είτε να σταματήσει τη διαστολή του και ν'αρχίσει να συστέλλεται καταρρέοντας τελικά σε μιά πολύ πυκνή και θερμή κατάσταση.

- Η ζοφερότερη εκδοχή του απώτερου μέλλοντος ξεδιπλώνεται αν η ύλη διασπαστεί - δηλαδή αν τα πρωτόνια και τα νετρόνια είναι ασταθή και αρχίζουν να διασπώνται σε ελαφρύτερα σωματίδια- επειδή τότε θα υπάρχουν τελικά πολύ λίγα άτομα για να κατασκευαστούν νοήμονα όντα.

- Ίσως, το σύμπαν δεν υπάρχει για να καλύπτει τις ανάγκες μας, αλλά απλώς έχουμε αναστραφεί έτσι ώστε να μας αρέσει επειδή αυτός είναι ο τρόπος που βρεθήκαμε και εμείς μέσα του, μέσω προσαρμογής.

- Δεν γνωρίζουμε την απόσταση της πλησιέστερης εξωγήινης νοημοσύνης, η οποία μπορεί να βρίσκεται, είτε εντός του γαλαξία μας, είτε να είναι πέρα απο τη σφαίρα της παρατηρησής μας.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 425 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!