Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 23:10

Για το Αγρίνιο-Καρπενήσι δεν υπάρχουν λεφτά, θα πάνε σε θαλάσσια πάρκα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει εμπεδώσει ότι για τον δρόμο Αγρίνιο- Καρπενήσι "δεν υπάρχουν λεφτά".

Το είπαν και ο υπουργός και ο υφυπουργός ΥΠΕΝ σε όλους τους τόνους. Κι εμείς εδώ δυτικά είμαστε άνθρωποι που τα ακούμε κάτι τέτοια. Δεν έχουμε λεφτά, πάει τέρμα, δεν έχουμε συνεχίζουμε και παλεύουμε καμιά μελέτη για 15 χρόνια ή φτιάχνουμε τον δρόμο τμηματικά, με όσα λεφτά έχουμε.

Όταν λέμε, όμως, "δεν έχουμε λεφτά" εννοούμε γι' αυτό το αντικείμενο. Απλά, δεν θεωρούμε ότι είναι σημαντικό η μεγάλη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας να ενωθεί με την ανατολική Ελλάδα και να υπάρχει έτσι δρόμος που θα καταλήγει στο Πλατυγιάλι και αντίστροφα.

Άλλωστε, όπως έχει πει και το περιβάλλον του πρωθυπουργού "πως κάνετε έτσι, και η Ναύπακτος Αιτωλοακαρνανία δεν είναι;", αναφερόμενο στον νέο δρόμο που τέθηκε ως προτεραιότητα από την Φωκίδα του υφυπουργού κ. Μπούγα...

Υπάρχει δείγμα για μια άλλη προτεραιότητα που προφανώς είναι μεγαλύτερη από τον συγκεκριμένο οδικό άξονα ημών των ανύπαρκτων.

Η οικολογία, η "πράσινη και γαλάζια Ελλάδα" όπως έγραψε ο Κ. Μητσοτάκης σε άρθρο του, περιγράφοντας το σχέδιο για την προστασία και την ανάδειξη των θαλασσών μας.

Πόσα χρήματα λέτε έχει έτοιμα η χώρα για καθαρισμό παραλιών και ακτών και για οριοθέτηση των δύο θαλάσσιων πάρκων που σχεδιάζονται; 780 εκατομμύρια ευρώ! Άμεσα, όχι σε κάτι τέρμινα, ε;

Φυσικά, θα πει κάποιος ότι όντως είναι μεγάλη προτεραιότητα οι θάλασσες και οι ακτές μας.  "H πατρίδα μας προωθεί 21 πρωτοβουλίες συνολικού προϋπολογισμού 780.000.000 ευρώ ως μέρος μιας δομημένης, πλέον, στρατηγικής: για την προστασία της ελληνικής θαλάσσιας βιοποικιλότητας", έγραψε ο πρωθυπουργός.

Ωραίο ακούγεται, ως προτεραιότητα ύψους 780 εκ. διότι εντάσσεται στο πνεύμα "επενδύουμε για να μην αλλάξει το κλίμα". Στην Αιτωλοακαρνανία όμως το κλίμα έπεται: η δική μας προτεραιότητα είναι η ερήμωση και η έλλειψη οικονομικής δραστηριότητας, άρα η μετανάστευση!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 899 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία