Τρίτη, 7η Μαίου 2024  9:56 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 22:46

Εκπέμπουν «SOS» στα Αμπάρια Παναιτωλίου - Ζητούν πεζοδρόμια και φωτισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκπέμπουν «SOS» στα Αμπάρια Παναιτωλίου - Ζητούν πεζοδρόμια και φωτισμό όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία καθημερινότητα τα ατυχήματα λόγω των ελλείψεων στα Αμπάρια και οι κάτοικοι προετοιμάζουν πλέον νέα δυναμικότερη κινητοποίηση

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σε εγρήγορση είναι οι κάτοικοι του Παναιτωλίου, οι οποίοι ζητούν την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου στα Αμπάρια μέσω της κατασκευής πεζοδρομίων και της τοποθέτησης φωτισμού.

Με «αιχμή του δόρατος» το συγκεκριμένο αίτημα την Τετάρτη 24/04 πραγματοποίησαν κινητοποίηση, ενώ προετοιμάζουν δυναμικότερες για μετά το Πάσχα, ώστε να διεκδικήσουν την επίλυση του προβλήματος, όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται, διότι όπως τονίζει και το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων του Παναιτωλίου Διονύσης Παλούμπας: «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο δρόμος στα Αμπάρια να γίνει κοιλάδα των Τεμπών»!

Τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο δρόμο είναι πολλά, ενώ ο κίνδυνος για τον τραυματισμό των πεζών είναι καθημερινός και μεγάλος.

Ο κ. Παλούμπας μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «μας κινητοποίησε η έλλειψη πεζοδρομίων κυρίως, αλλά και φωτισμού, στον κεντρικό δρόμο του Παναιτωλίου και συγκεκριμένα στα Αμπάρια. Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα με σοβαρούς μάλιστα τραυματισμούς και αν εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο δρόμος στα Αμπάρια να γίνει κοιλάδα των Τεμπών. Δεν μας αφήνει ασυγκίνητους το ζήτημα, γιατί καθημερινά πολλοί συγχωριανοί μας για να πάνε από το Παναιτώλιο στα Αμπάρια ή από τα Αμπάρια στο Παναιτώλιο κινούνται με τα πόδια και εκθέτουν τον εαυτό τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Προεκλογικά είχαμε κάνει μια συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, συζητήσαμε με το Δήμαρχο Αγρινίου τον κ. Παπαναστασίου τα αιτήματά μας και του παρουσιάσαμε το πρόβλημα σε όλο του το εύρος. Από τότε και έπειτα δεν έχουμε δει καμία κίνηση. Στο παρελθόν, επί Δημαρχίας Μοσχολιού, είχαμε συλλέξει υπογραφές και τις είχαμε παραδώσει με το ίδιο αίτημα, την άρση δηλαδή της επικινδυνότητας του δρόμου στα Αμπάρια, αλλά ούτε τότε έγινε κάτι.

Αποφασίσαμε συνεπώς να κινηθούμε πιο δυναμικά. Αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα, μέσω της οποίας θέλουμε συνολικότερα να αναδείξουμε τα ζητήματα  του χωριού, γιατί το Παναιτώλιο είναι ένα χωριό εγκαταλελειμμένο.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως το ζήτημα της αποχέτευσης, όπου εδώ και 15 χρόνια τελειώνει και ακόμη δεν έχει τελειώσει και έχει εξελιχθεί σε γεφύρι της Άρτας, είναι η απαξίωση του τοπικού αγροτικού ιατρείου, το ζήτημα των σχολικών κτιρίων του Παναιτωλίου που δεν μας έχει έρθει κάποιος να τα ελέγξει για την καταλληλότητά τους, είναι το ζήτημα της καθαριότητας, αλλά το ζήτημα αιχμής για εμάς είναι η επικινδυνότητα του δρόμου στα Αμπάρια.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά το Πάσχα, προγραμματίζουμε νέα συγκέντρωση, μεγαλύτερης κλίμακας, γιατί δεν πάει άλλο, πρέπει να υπάρξει λύση. Κινδυνεύουμε όλοι όσοι περνάμε από το δρόμο, γιατί στα περισσότερα σημεία δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, αλλού τa αυλάκια είναι εντελώς ακάλυπτα κλπ.

Ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια και το πεζοδρόμιο ανήκει στο Δήμο. Οι κάτοικοι του Παναιτωλίου ζητάμε λύση, να γίνει το έργο, να συνεργαστούν λοιπόν Δήμος και Περιφέρεια. Ακούμε πως δεν υπάρχουν χρήματα. Όταν όμως χρειαζόμαστε 500.000 ευρώ την ημέρα για να στείλουμε μια φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα υπάρχουν χρήματα. Επίσης, το Κράτος χρωστάει στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας 21 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία από το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Χρήματα υπάρχουν, οι προτεραιότητες είναι το ζήτημα και γι αυτό λέμε πως προτεραιότητα είναι η ζωή μας και η ζωή των παιδιών μας και όχι το κέρδος των λίγων.

Επί του ζητήματος οι ευθύνες είναι μεγάλες και είναι πολλών δεκαετιών. Είναι ευθύνες των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, γιατί το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Η λύση όμως πρέπει να δοθεί άμεσα».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία