Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 22:33

Δάσος Αγίου Χριστόφορου- η ανάσα του Αγρινίου (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα δώρο της φύσης για την πόλη του Αγρινίου, με την συμμετοχή του Παπαποστόλη, ιερέα της παλιάς Εκκλησίας του Αγίου Χριστόφορου, ο οποίος φύτεψε χιλιάδες δέντρα και βοήθησε να γιγαντωθεί το δάσος, με την επιφάνεια του να καλύπτει περίπου τα 473 στρέμματα.Ο κόσμος με την σειρά του το αγαπά και το τιμά συχνά με τις βόλτες, την επιμέλεια και την καθαριότητα του.

"Ο Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Φαφούτης ήταν ένας ποιμένας που ασχολήθηκε έντονα και επίμονα με τα προβλήματα της εποχής του. Ο Παπαποστόλης είχε ως πρότυπό του τον Άγιο Χριστόφορο, πολιούχο της πόλεως του Αγρινίου. Με την βοήθεια πολύτιμων συνεργατών και με τις συνεχείς ικεσίες και προσευχές του στον Άγιο Χριστόφορο, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανοικοδόμηση του νέου ιερού ναού του Αγίου Χριστοφόρου. Οι υλικές δυνάμεις του Παπαποστόλη ήταν ανεπαρκείς, όμως ο σεπτός λευίτης ήταν απόλυτα εξοπλισμένος με όνειρα, ψυχικά αποθέματα, ενέργεια και ζήλο για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου οράματος που θα στόλιζε την πόλη του Αγρινίου. Παράλληλα, με προσωπική εργασία και την βοήθεια της νεολαίας πραγματοποίησε την δενδροφύτευση στην περιοχή κοντά στην εκκλησία του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Παπαποστόλης παρακινούσε τους πολίτες να αγαπούν το δάσος όπως το αγάπησε εκείνος.

Να έχουμε την ευχή του μακαριστού Γέροντα π. Αποστόλου Φαφούτη! "

Κωνσταντίνα Α. Αρκουμάνη

Music: Away-Patrick Patrikios
Επιμέλεια βίντεο: Κωσταρέλλος Βασίλης
 
 
Διαβάστηκε 361 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 22:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.