Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  4:00 μμ
 
wm small
Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 13:33

Αριάδα: Το στολίδι του Βάλτου με θέα τον Αμβρακικό (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αριάδα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κούτουπα σε τοποθεσία κατάφυτη από πλατάνια και με θέα δυτικά τον Αμβρακικό. Απέχει 20 χλμ. Β.-ΒΑ. από την Αμφιλοχία.

Στην περιοχή υπάρχουν ίχνη κατοίκησης από την προχριστιανική εποχή και έχουν βρεθεί υπολείμματα αρχαίου νεκροταφείου ελληνιστικών χρόνων στις θέσεις “Λίβα” και “Καστρί”.

Σύμφωνα με την τοπική παράδοση και πηγών από ιστορικούς συγγραφείς το χωριό κτίστηκε στη σημερινή του θέση στις αρχές ή τα μέσα του 17ου αιώνα και την περίοδο της τουρκοκρατίας υπήρξε καζάς ή βιλαέτι με διοίκηση.

Ως οικισμός αναφέρεται επίσημα με το παλιό όνομα Αρκάδος το 1836 να προσαρτάται στον τότε δήμο Αμβρακίας. Το 1912 με το ΦΕΚ 261Α – 31/08/1912 μετονομάζεται σε Αριάδα και προσαρτάται στην κοινότητα Αμπελακίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 409 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 13:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία