Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2023 22:40

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου - Νίκος Καραπάνος: «Σκεφθείτε και αναλογιστείτε!»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νίκος Καραπάνος: «Σκεφθείτε και αναλογιστείτε!»

Ανοιχτή επιστολή του υποψηφίου δημάρχου επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ξανά Μπροστά!»

Στα διλήμματα των εκλογών της προσεχούς Κυριακής 8ης Οκτωβρίου αναφέρεται ο υποψήφιος δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σε ανοιχτή του επιστολή.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Ξανά Μπροστά» στην επιστολή του τονίζει:

“Αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και φίλοι,

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου επιθυμώ να μοιραστώ δημόσια μαζί σας, μια σειρά προβληματισμών που έχουν και τον χαρακτήρα απαντήσεων στη «λάσπη» που δέχομαι.

Ξεκινώντας, θέλω να επαναλάβω ότι στις προηγούμενες εκλογές κάθε άλλο παρά αποδοκιμασία υπήρξε από το εκλογικό σώμα στα πεπραγμένα της θητεία μου, ως Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Τουλάχιστον έτσι συνεχίζω να εκλαμβάνω το τότε αποτέλεσμα.

Κι αυτό διότι το 2019 διπλασιάστηκε το ποσοστό του συνδυασμού μου σε σχέση με το 2014.

Δυστυχώς τότε, το 2019 δεν κατέστη εφικτό να αναχαιτιστεί ο «πόλεμος λάσπης» που δέχθηκα, για υποτιθέμενη κακοδιαχείριση και διαφθορά, πόλεμος που κατέπεσε τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, που υποτίθεται δεν υπάρχει «κακοδιαχείριση και διαφθορά», να αναρωτηθούμε, εάν κάποια πράγματα συνέβησαν ή συμβαίνουν, κατά την περίοδο 2019 έως σήμερα:

  • Υπήρξε αύξηση των ελλειμάτων σε δήμο και νομικά πρόσωπα; Δηλαδή υπήρξε ή δεν υπήρξε αύξηση των χρεών;
  • Πόσο αυξήθηκαν τα χρέη της ΔΕΥΑΜ;
  • Υπήρξαν ή δεν υπήρξαν προσλήψεις «από το παράθυρο» ημετέρων; Θυμάστε, άραγε την επωδό «περί ΚΔΑΠ» που μας κατηγορούσαν…
  • Υπήρξε ή δεν υπήρξε τεράστια αύξηση δαπανών για τις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου με αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα;

Εάν τα παραπάνω δεν συνιστούν κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση, τι συνιστούν;

Όμως, δεν μπορώ να μη υπενθυμίσω ένα θέμα -  που μπορεί από τους δημοσιολογούντες να μη αναφέρεται - αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες που ζουν σε αυτόν τον τόπο: Αναφέρομαι στην καθημερινότητα.

Είμαι υπερήφανος γιατί στη θητεία μας υπήρξε υποδειγματική λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου με επιδόσεις που τύγχαναν ευμενών σχολίων από τους πολίτες αλλά και ότι παραδώσαμε έναν δήμο με ΦΩΣ παντού. Σε δρόμους, πλατείες, πάρκα, παρόδους, στενά κλπ. σε όλες τις κοινότητες.

Και ερχόμαστε στο σήμερα: Αλήθεια είστε ευχαριστημένοι από τη λειτουργία των εν λόγω υπηρεσιών;

Δεν θέλω να επεκταθώ στον τομέα των έργων, διότι οι επιδόσεις της δημοτικής αρχής στον τομέα αυτό βρίσκονται… «υπό του μηδενός».

Και μόνο το γεγονός ότι η ΑΕ Μεσολογγίου αγωνίζεται στο Αιτωλικό, ενώ ο Τρικούπης που έπαιζε στην Α1 αγωνιζόταν στο… Αγρίνιο, λέει πολλά για το επίπεδο προόδου των έργων.

Όπως, φυσικά και το γεγονός ότι η Κεντρική Πλατεία του Δήμου, έχει καταντήσει… «γεφύρι της Άρτας», καθώς δύο και πλέον χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ενόψει της Κυριακής, λοιπόν:

«Μπαίνοντας στο παραβάν σκεφθείτε και αναλογιστείτε:

  • Ποιος ήταν αυτός που κατάφερε και έφερε 79 εκ.€ για έργα στο Δήμο Μεσολογγίου;
  • Ποιος ήταν αυτός που αντιμετώπισε με επιτυχία ζητήματα της καθημερινότητας (καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός κλπ,);
  • Ποιος υλοποίησε έργα για τα οποία τότε ως δημοτική αρχή δεχθήκαμε «τόνους λάσπης» και σήμερα αναγνωρίζεται η αξία τους και από εκείνους που τότε τα πολεμούσαν;

Σκεφθείτε και αναλογιστείτε!

Αναλογιστείτε το μέλλον του τόπου μας και το αύριο των παιδιών μας!

Κάντε τη σωστή επιλογή!

Καλό βόλι!

04/10/2023

Με εκτίμηση

Νίκος Καραπάνος

Διαβάστηκε 370 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία