Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  11:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 20:40

O Νίκος Μαστρογιάννης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγρινίου με το συνδυασμό του Κώστα Πιστιόλα "Αγρίνιο Πάμε Ψηλά"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O Νίκος Μαστρογιάννης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγρινίου με το συνδυασμό του Κώστα Πιστιόλα "Αγρίνιο Πάμε Ψηλά"

Ένα από τα κεντρικά συνθήματα του συνδυασμού στο οποίο  συνοψίζονται οι αγωνίες όλων των δημοτών της πόλης είναι το « Κάτι  Πρέπει να Κάνουμε για το Αγρίνιο»

Τι είναι όμως αυτό το κάτι και πως αυτό υλοποιείται;

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί, αλλά για να ξετυλιχτεί το κουβάρι επιβάλλεται να προσδιορίσουμε την πηγή του προβλήματος, για το τέλμα που βρίσκεται η πόλη μας.

Η ακμάζουσα περιοχή  του διευρυμένου πλέον δήμου Αγρίνιου των δεκαετιών του ’60, ’70 & ’80,  έχει μετατραπεί σε ουραγό των οικονομικών επιδόσεων της χώρας. Γιατί;

Γιατί ως πρώην καπνοπαραγωγική περιοχή  αδυνατεί  να βρει το παραγωγικό μοντέλο λειτουργία της. Μπαίνουμε αισίως στην 4η δεκαετία όπου η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής βαίνει αργά αλλά σταθερά μειούμενη, παρασυρόμενη από την επίσης συρρικνούμενη οικονομική δραστηριότητα των όμορων κοινοτήτων.

Μετατραπήκαμε γρήγορα από μια εξωστρεφή και δυναμική κοινωνία και οικονομία, σε μία οικονομία η οποία τρέφεται από τις σάρκες της. Αδυνατούμε για πολλά χρόνια, να βρούμε τρόπους  να προσελκύσουμε νέους πόρους μέσα από την παραγωγική μας δραστηριότητα.

Τι πρέπει να γίνει;

Να προσπαθήσουμε να βγούμε από την καταστρεπτική εσωστρέφεια στην δίνη της οποίας στροβιλιζόμαστε επί μακρόν εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα μας.

Μπορούμε;  Υπάρχουν δυνατότητες;

Αρκετές και ανεκμετάλλευτες απαντώ.

Ο προσδιοριστικότερος ίσως παράγοντας για την επιτυχία κάθε εγχειρήματος είναι το περιβάλλον δράσης . Ποιο είναι το περιβάλλον δράσης επί του παρόντος; . Υπάρχουν εκείνα τα στοιχεία τα οποία εκμεταλλευόμενα δύναται να επιτευχθεί  ανάταξη της οικονομικής δραστηριότητα  του Δήμου;

Συγκεκριμένα απευθύνω τα κάτωθι ρητορικά ερωτήματα.

  • Ο Δήμος μας διαθέτει φυσικό περιβάλλον;
  • Ο Δήμος μας διαθέτει πολιτιστικό περιβάλλον;
  • Ο Δήμος μας διαθέτει φυσικές υποδομές για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής;
  • Ο Δήμος μας διαθέτει την θέση εκείνη στο χάρτη της χώρας όπου δύναται εύκολα και γρήγορα μέσω των νέων Ε.Ο. να τον επισκεφτεί  κάποιος ή/και  να γίνει απρόσκοπτα  η μεταφορά από και προς αυτόν  προϊόντων και εμπορευμάτων;

Η απάντηση δικής σας.

Ο συνδυασμός  "Αγρίνιο Πάμε Ψηλά" έθεσε την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου ως τον 1ο άξονα δράσης  του καταδεικνύει την  πλήρη γνώση για τις ενέργειες που απαιτούνται για το  αύριο..

Σε μια τέτοια προσπάθεια κανένας δεν πρέπει να  μείνει αμέτοχος ……

Οφείλουμε στην γενιά  που έπεται της δικής μας , την γενιά των παιδιών μας μέσα από την σύνθεση κοινωνικών δυνάμεων να παραδώσουμε ένα Δήμο  καλύτερο από αυτόν που παραλάβαμε…

Αυτή είναι άλλωστε και η επιτομή της κοινωνικής εξέλιξης.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να  προβληματιστούμε και να ενεργοποιηθούμε όλοι μας….

www.nikosmastrogiannis.gr

 

Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία