Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  11:38 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 18:38

Η αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ευπαθείς ομάδες.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυτοδιοίκηση: Οι δήμοι φέρνουν το βάρος στις πλάτες τους ώστε να εξελιχτούν σε θεσμοί αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας.Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δούμε και το πώς αναπτύσσονται αυτοί οι θεσμοί γύρω από τα ζητήματα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά και των δικαιωμάτων τους.

Είναι σημαντικό να γίνουν η βάση που θα αλλάξει τη θεσμική λειτουργία της χώρας στα άτομα με αναπηρία, με σοβαρές και χρονιές παθήσεις.

Να διαμορφωθεί ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης ανάπτυξης των δήμων όπου στον προγραμματισμό τους θα έχουν προβλέψει τα εξής :

Η αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη νέα κοινωνική διαστρωμάτωση που θα δημιουργηθεί.

Εκτός ότι πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, θα πρέπει και να δημιουργήσει εκείνες τις δομές-προϋποθέσεις και τις υπηρεσίες που θα διασφαλίζουν ότι τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους θα μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες της κοινωνίας.

Η αυτοδιοίκηση είναι αυτή που μπορεί να παίξει το καθοριστικό ρόλο της αλλαγής στην κοινωνία.

Μια κοινωνία με ευκαιρίες για όλους!

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου
Μολώνης Δ. Σπυρίδων
Διαβάστηκε 428 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία