Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  8:05 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 20:20

Στο ΣΔΕ Αγρινίου ομάδα ενηλίκων εκπαιδευομένων από σχολείο της Ισπανίας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ΣΔΕ Αγρινίου κατά το χρονικό διάστημα από 9 Απριλίου έως 15 Απριλίου υποδέχτηκε τον ισπανικό εκπαιδευτικό οργανισμό Εκπαίδευσης Ενηλίκων CEPA Luis Vives που πραγματοποίησε Μαθησιακή Κινητικότητα, ροή 2/τύπος δραστηριότητας: Ομαδική κινητικότητα ενήλικων εκπαιδευομένων – Group mobility of adult learners στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+.

Στην Κινητικότητα του ισπανικού εκπαιδευτικού οργανισμού συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί και δεκαπέντε εκπαιδευόμενοι.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο ΣΔΕ Αγρινίου οι Ισπανοί καθηγητές και εκπαιδευόμενοι παρουσίασαν τον εκπαιδευτικό οργανισμό και τον τόπο καταγωγής τους.

Επίσης, συμμετείχαν από κοινού στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο στα μαθήματα στην τάξη όσο και σε άλλες εκπαιδευτικές δράσεις όπως σε οργανωμένες βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια, πρότζεκτ και εργαστήρια: Διδάχθηκαν από κοινού χοροί, χειροτεχνίες αλλά και παραδοσιακές συνταγές της Ελλάδας και της Ισπανίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική επίσκεψη στη Ναύπακτο, τόπο που συνδέεται με την ιστορία της Ισπανίας λόγω και της συμμετοχής στην περιώνυμη Ναυμαχία της Ναυπάκτου του εθνικού συγγραφέα της Ισπανίας, Μιγκέλ Θερβάντες.

Στον χρόνο πέραν του εκπαιδευτικού ωραρίου οι Ισπανοί φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Θέρμο, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο, καθώς και επισκέψεις στα Μετέωρα και τους Δελφούς. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Γλυπτοθήκη Καπράλου στην πόλη μας.

Η υποδοχή εκ μέρους του ΣΔΕ Αγρινίου του Ισπανικού σχολείου είχε τους παρακάτω στόχους :

  • Γνωριμία με έναν διαφορετικό πολιτισμό (Ισπανία,)
  • Απόκτηση γνώσεων σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας.
  • Διεύρυνση των γνώσεων που αφορούν την ισπανική κουλτούρα.
  • Κατανόηση του ρόλου του μη λεκτικού περιεχομένου στην ανθρώπινη επικοινωνία
  • Διάδραση των εκπαιδευόμενων του σχολείου με τους Ισπανούς εκπαιδευόμενους

«Κατά γενική ομολογία η συνεργασία με τον Ισπανικό Εκπαιδευτικό Οργανισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένη.

Οι Ισπανοί έμειναν εμφανώς ικανοποιημένοι από την συνεργασία τους με το ΣΔΕ Αγρινίου αλλά και από την γενικότερη φιλοξενία στην πόλη»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 557 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.