Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  10:08 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 18:28

«Πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του πεντάστερου ξενοδοχείου στον Μύτικα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θετική γνωμοδότηση του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινότητας Μύτικα,  για τη μεγάλη και σημαντική τουριστική επένδυση του πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 155 κλινών, στη θέση «Αγία Σοφία» Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Ν. Αιτωλ/νίας, από την ΑΙΘΩΝ Α.Ε.

Στις 6 Μαρτίου 2024 είχε γίνει γνωστό ότι έχει βγει σε δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), η μεγάλη και σημαντικότατη αυτή  τουριστική επένδυση του 5άστερου Ξενοδοχείου δυναμικότητας 155 κλινών, σε συνολική έκταση 29.627,22 τ.μ., στη θέση «Αγ. Σοφία» Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Ν. Αιτωλ/νίας, της ΑΙΘΩΝ Α.Ε.

Πρόκειται για τη νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων του έργου, που τροποποίησε εν μέρει την προηγούμενη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επ’αυτής. Η συγκεκριμένη μεγάλη επένδυση και η επιτυχής υλοποίησή της, θα αποτελέσουν σίγουρα μια πολύ σημαντική εξέλιξη ώστε να βγει η πολύ προνομιούχα περιοχή του Μύτικα από την αφάνεια και να πάρει το δρόμο της τουριστικής ανάπτυξης.

Εκτιμάται ότι η υλοποίηση και λειτουργία του συγκεκριμένου έργου που θα αποτελέσει πόλο έλξης με άμεση και άνετη πρόσβαση, θα διευκολύνει την προσβασιμότητα σε τουριστικούς πόρους της περιοχής και θα εξασφαλίσει παράλληλα τη χωροθέτηση εναλλακτικών χρήσεων αναψυχής που θα απευθύνονται τόσο στον τοπικό πληθυσμό όσο και στον ξένο επισκέπτη.
Συνεπάγεται ότι η υλοποίηση του υπόψη έργου επιφέρει επιπτώσεις στην κοινωνική και αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής οι οποίες κρίνονται στο σύνολο τους θετικές.

Τώρα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου,  αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (μετά από ΟΜΟΦΩΝΑ ΘΕΤΙΚΕΣ αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Μύτικα και της Δημοτικής Επιτροπής), δίνεται η θετική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου.

veloutsanews

Πολυμέσα

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο

Διαβάστηκε 195 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024 18:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.