Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:50 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 15:11

"ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς": Μια ξεχωριστή ταινία της ΦΙΛΟΤΙΜΟ Films στον ΑΝΕΣΙΣ (Κυρ 31/3/2024 11:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η αληθινή ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως, του Αθανασίου Διάκου θα ζωντανέψει την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Αγρίνιο, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στις 11:00’ το πρωί, με ελεύθερη είσοδο.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αθανασίου Διάκου και διατρέχει όλο το φάσμα της ζωής του από την βάπτισή του στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το «βάπτισμα του μαρτυρίου» στη Λαμία.

Η ταινία που αποτελεί παραγωγή της «Φιλότιμο Films», της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ" της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, προβλήθηκε έως τώρα με μεγάλη επιτυχία σε πολλά μέρη της Ελλάδος και του Εξωτερικού, συμπεριλήφθηκε στις ταινίες της Ημέρας Ελληνικού Κινηματογράφου (26.3.24), και οι προβολές συνεχίζονται!

Ο «ΔΙΑΚΟΣ» έχει επαινεθεί επίσημα από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Η ταινία αναδεικνύει τα διαχρονικά μηνύματα της αγάπης για την Πατρίδα και της θυσίας γι' αυτήν! Αποτελεί δε οφειλόμενη απότιση φόρου τιμής στον κορυφαίο Αγωνιστή της Επανάστασης του 1821, αλλά και παράλληλα δράση αφύπνισης!... "Σπίθα φωτιάς" στις καρδιές των Ελλήνων το φρικτό του μαρτύριο!...

Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης Καταλληλότητας Κινηματογραφικών Έργων η ταινία "ΔΙΑΚΟΣ ο ηρωομάρτυς" ανήκει στην κατηγορία "ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

 

Διαβάστηκε 188 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 08:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.