Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:38 πμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 17:52

Μαρκόφσκι: «Έχουμε την ποιότητα και την “φανέλα”, θα το δείξουμε στο γήπεδο»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην εκπομπή «Στα Γήπεδα» του Αχελώου παραχώρησε συνέντευξη ο γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού, Μάρκο Μαρκόφσκι.

Αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική του πορεία ενώ ασφαλώς μίλησε και για το παρόν του, ως γενικός αρχηγός του Παναιτωλικού, πόστο στο οποίο έχει καταφέρει ήδη να δώσει διαπιστευτήρια.

Αναλυτικά όσα ανέφερε παρακάτω.

Αρχικά για την συνεργασία του με τον Παναιτωλικό, τόνισε:

«Για μένα έκλεισε το προηγούμενο καλοκαίρι μία καριέρα 19 ετών. Είχα καταλάβει ότι ήρθε η στιγμή να σταματήσω. Πριν δύο χρόνια είχα κάνει μία κουβέντα με την διοίκηση του Παναιτωλικού. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν τόσο έτοιμος, έγινε ένα χρόνο αργότερα. Είμαι πολύ χαρούμενος, είμαι σε μία πόλη και σε μία ομάδα που για μένα σημαίνουν πολλά. Προσπαθώ να βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ, να είναι η ομάδα αυτή που πρέπει και να διεκδικεί αυτά που της αξίζουν».

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητές του, υπογράμμισε:

«Η δουλειά που κάνω δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο ωράριο. Ξέρουμε π.χ. ότι θα πάω νωρίτερα στις προπονήσεις και θα φύγω αργότερα. Συνέχεια είμαι σε επικοινωνία. Κάποιος μπορεί να έχει ανάγκες, προβλήματα, να χρειάζεται βοήθεια. Έχουμε πολύ καλό τιμ. Τα παιδιά με βοηθούν πολύ, κάνουν δουλειά που δεν φαίνεται. Όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είμαι κοντά στα παιδιά. Δεν υπάρχουν μόνο καλές μέρες. Υπάρχουν παίκτες που έχουν προσωπικά θέματα που και εκεί πρέπει να δίνουμε βοήθειες. Σίγουρα η εμπειρία μου ως ποδοσφαιριστής βοήθησε. Όλοι άνθρωποι είμαστε, και οι παίκτες. Το να βλέπουμε το αν παίζουν ή όχι στο γήπεδο είναι ένα κομμάτι. Το άλλο είναι η προσωπική ζωή. Άλλοι χαρακτήρες, άλλες προσεγγίσεις. Νιώθω καλά, βλέπω ότι προσφέρω. Έχω άριστη επικοινωνία με τα παιδιά και το staff. Είμαστε αρκετά καλά».

Για το πώς συζητήθηκε το ενδεχόμενο της συνεργασίας του με τους Αγρινιώτες:

«Το καλοκαίρι του ’22 ο Παναιτωλικός ήρθε στο Ζλάτιμπορ για προετοιμασία. Πήγα από το Βελιγράδι να τους δω. Ήταν μεγάλη χαρά όταν το άκουσα αυτό το πράγμα. Εκεί πρώτη φορά μου έθεσαν το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν τόσο έτοιμος. Το αφήσαμε για του χρόνου και έγινε έτσι».

Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας με τον Σούρερ:

«Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σούρερ θεωρώ ότι στην ομάδα μας δεν “κούμπωσε”. Η επικοινωνία ήταν μεγάλο “αγκάθι”. Είχε βοηθό που μιλούσε ελληνικά αλλά δεν ήταν ότι πιο εύκολο να περάσει αυτό που θέλει. Η διοίκηση κινήθηκε και άλλαξαν πράγματα γρήγορα προς το καλύτερο. Δεν θέλω να ακυρώσω, απλά ο κ. Σούρερ δεν “κόλλησε” στην ομάδα.

Για τον Γιάννη Πετράκη:

«Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πάντα υπήρχε σεβασμός μεταξύ μας. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, αγαπητός όλη σε όλη την χώρα. Σπάνια βρίσκεις τέτοιον άνθρωπο. Θεωρώ ότι από τότε που ανέλαβε θα μπορούσαμε να είχαμε κι άλλους βαθμούς. Αδικηθήκαμε σε αρκετά παιχνίδια. Όσο φτάνουμε στο τέλος, σε πιο απαιτητικά παιχνίδια, η ομάδα δείχνει βελτίωση».

Και ακολούθως υπογράμμισε:

«Για μένα, επειδή το πιστεύω, είμαστε η καλύτερη ομάδα στα Play Outs. Παρά την βαθμολογική θέση μας, θεωρώ ότι το δείξαμε στην κανονική διάρκεια. Θα το δείξουμε και στα Play Outs. Στόχος να τελειώσει άμεσα η υπόθεση παραμονής. Δεν έπρεπε καν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ο ΠΑΣ είναι σε πιο δεινή θέση. Βόλος και Κηφισιά μπορεί να μην έχουν κόσμο αλλά έχουν αξιόλογα ρόστερ. Θεωρώ ότι και σε ρόστερ, και σε φανέλα (σ.σ. βάρος φανέλας) και σε ποιότητα είμαστε καλύτεροι και θα το δείξουμε στο γήπεδο».

Τέλος, σε ότι αφορά τον κόσμο και την στήριξή του στην ομάδα, ανέφερε:

«Τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι η θέση που βρισκόμαστε δεν μας αξίζει και αυτό μας έχει πεισμώσει όλους μας. Δίνουμε τα πάντα για να ξεφύγουμε. Ο κόσμος του Παναιτωλικού έχει βοηθήσει. Πάντα έβγαινε μπροστά. Είναι φτιαγμένος, γεννημένος για τα δύσκολα, να βοηθάει την ομάδα. Αυτό δείχνει και τώρα. Στην Καισαριανή μείναμε πίσω στο σκορ νωρίς, δεν είχαμε καλή διαιτησία. Στο τέλος πέρα από την προσπάθεια των παιδιών που πήραμε το Χ, η ώθηση του κόσμου έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 311 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 17:55
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.