Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  9:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024 19:58

Αμφιλοχία: Καθαρά Δευτέρα με την Βαγγελιώ Χρηστιά! | Γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αμφιλοχία: Μουσικό γλέντι, σαρακοστιανά και χαρταετοί για την Καθαρά Δευτέρα!

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, η Αμφιλοχία γιόρτασε με παραδοσιακό τρόπο, γεμίζοντας χρώμα και κέφι. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Αμφιλοχίας διοργάνωσε ένα μεγάλο γλέντι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Πλήθος κόσμου, παρευρέθηκε στην εκδήλωση για να γιορτάσει το έθιμο. Ένα μεγάλο υπαίθριο τραπέζι με σαρακοστιανά εδέσματα, όπως λαγάνα, χαλβά, ταραμά, ελιές και φυσικά φασολάδα, στήθηκε στην πλατεία, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πετάξουν χαρταετούς στον ουρανό.

Την ατμόσφαιρα απογείωσε η ζωντανή ορχήστρα της Βαγγελιώς Χρηστιά, η οποία ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς. Η ορχήστρα αποτελείτο από την Βαγγελιώ Χρηστιά στο τραγούδι, τον Άγγελο Σταθόπουλο στο κλαρίνο, τον Κώστα Σαγάνη στην κιθάρα και τον Γιώργο Σαγάνη στα πλήκτρα.

Η εκδήλωση στην Αμφιλοχία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας στους δημότες και στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία γεμάτη παράδοση, κέφι και χαρά.

 

Διαβάστηκε 868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.