Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  11:15 πμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 18:56

Αιτωλοακαρνανία: Αξίζει η στροφή στην οικοτεχνία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν και είναι ακόμη στα «σπάργανα» η οικοτεχνία στην Αιτωλοακαρνανία μπορεί να κάνει «θαύματα» και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι έτοιμες να βοηθήσουν τους παραγωγούς

  • Τι αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Σάββας Βλάχος

Μια νέα σημαντική επαγγελματική προοπτική έχει ανοιχτεί και στην Αιτωλοακαρνανία μέσω της οικοτεχνίας, η οποία φαίνεται πως τα 3 με 4 τελευταία χρόνια κάνει τα πρώτα της βήματα στο νομό, κερδίζοντας συνεχώς νέους «οπαδούς»!

Η οικοτεχνία τα λιγοστά αυτά χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστή στην Αιτωλοακαρνανία έχει κάνει «θαύματα».

Αφορά μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις (γεωργικές και κτηνοτροφικές), που εμπορεύονται χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα που ήδη παράγουν.

Ήδη στην Αιτωλοακαρνανία τα χρόνια αυτά έχουν δημιουργηθεί 15 οικοτεχνίες που έχουν κάνει «θαύματα», ενώ το μέλλον της οικοτεχνίας στην Δυτική Ελλάδα και στην Αιτωλοακαρνανία αναμένεται να είναι λαμπρό!

Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Σάββας Βλάχος

Οι οικοτεχνίες μπορούν να παράγουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι, τυρί, βούτυρο, κ.λπ.), ζυμαρικά, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες μαγειρικής και άλλα πολλά προϊόντα.

Έτσι οι οικοτεχνίες μπορούν να αποτελέσουν μια ελκυστική επιλογή για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς μπορούν να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα προϊόντα που παράγουν, προσφέροντας μια επιπλέον πηγή εισοδήματος!

Για την οικοτεχνία δεν απαιτούνται εγκαταστάσεις παραγωγής μεγάλης κλίμακας, ούτε ρίσκο, ενώ για την σύσταση μιας οικοτεχνίας οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα σύντομες.

Βασικός παράγοντας είναι οι ενδιαφερόμενοι, να αποταθούν στις κατάλληλες υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας, για να ενημερωθούν επ’ ακριβώς ή ακόμη και να εκπαιδευτούν δωρεάν!

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία