Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  1:26 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 22:17

Εντυπωσιάζουν τα σχέδια των επενδυτών για το Πλατυγιάλι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυοφορούμενη επένδυση στο Πλατυγιάλι Αστακού έχει προκαλέσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον ωστόσο πρόκειται για μια υπόθεση ακόμη στο ξεκίνημα της.

Η προμελέτη αναφέρει ότι η επένδυση πρόκειται να δημιουργηθεί σε έκταση περίπου 1.800 στρεμμάτων που περιλαμβάνει και τμήμα της ΝΑΒΙΠΕ ενώ γίνεται λόγος για επένδυση ενός δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μαρίνας Mega Yachts, όπου θα περιέχει περίπου 400 θέσεις σκαφών, εκ των οποίων οι μισές θα είναι για πολυτελή σκάφη άνω των 30 μέτρων. Στη χερσαία έκταση αναμένεται να δημιουργηθούν πολυτελείς κατοικίες, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, καταστήματα εμπορικής χρήσης και ένα συνεδριακό κέντρο.

Το σχέδιο όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες εντυπωσιάζει.

Καθώς για δεκαετίες έχουν ακουσθεί πολλά αναπτυξιακά σχέδια για την περιοχή που έμειναν απλώς στα χαρτιά πολλοί είναι αυτοί που δικαιολογημένα κρατούν στάση αναμονής και επιφυλάξεις.

Στο διαδίκτυο χθες ωστόσο αναρτήθηκε site με τη  σχεδιαζόμενη επένδυση, το project της MEGA YAGHT MARINA AND RESORT NAUTILUS INVESTMENTS LIMITED.

Το εντόπισε το mytikaspress   που σημειώνει «πως μέχρι τότε, η δυσπιστία και ο σκεπτικισμός θα υπάρχει και είναι δικαιολογημένος, όταν στο παρελθόν έχουμε ακούσει ξανά πολλούς σχεδιασμούς για το συγκεκριμένο λιμάνι. Φαίνεται όμως ότι εκτός από τον καπνό, υπάρχει και φωτιά..».

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του newsit.gr  θέμα χρόνου είναι το Enterprise Greece να δώσει το πράσινο φως για την αδειοδότηση του mega project που αναμένεται να υλοποιηθεί στο Πλατυγυάλι Αστακού και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Το εν λόγω έργο, που πολλοί το ονομάζουν το «μικρό Ελληνικό» της Αιτωλοακαρνανίας, θα μετατρέψει τον Αστακό σε ένα μοναδικό τουριστικό θέρετρο που θα αποτελεί πόλο έλξης τόσο για Έλληνες και όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Το ακίνητο που θα υλοποιηθεί το mega project έχει σημαντική στρατηγική θέση στη ναυτιλιακή ζώνη και στη βιομηχανικής περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς μπορεί προσφέρει στον επενδυτή σημαντικές δυνατότητες αξιοποίησης, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και δημιουργώντας πολλαπλά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Με αυτήν τουριστική επένδυση θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας .


Στον ιστότοπο της επένδυσης δίνονται  γενικές πληροφορίες και αναφέρονται και οι εταιρείες που συμμετέχουν στο σχέδιο.

Αναφέρεται πως «η MYMAR Nautilus Investments Limited είναι μια ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης που συστάθηκε στην Κύπρο στις 2 Οκτωβρίου 2017. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάληψη και κατοχή μετοχών σε εταιρείες ή άλλα νομικά πρόσωπα, τη διεξαγωγή επενδυτικών εργασιών και την παροχή οργανωτικού και διοικητικού έργου ή βοήθειας. Η εταιρεία επίσης αποκτά, αναπτύσσει, μισθώνει ή πωλεί κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε φύσης. Η εταιρεία διαθέτει υποκατάστημα στην Ελλάδα με τη διακριτική επωνυμία MYMAR Nautilus Investments Limited – Υποκατάστημα Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2021».

Αναφέρεται επίσης πως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας  είναι ο Dr N. Αθανασόπουλος.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 916 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 22:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.