Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  4:14 πμ
 
wm small
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 22:55

Τέλος «συναγερμού» για Εφετείο και Πρωτοδικείο Αγρινίου, καταργείται το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 9/1.2024, η προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Υφυπουργό, κ. Ιωάννη Μπούγα, για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη.

Οι διεργασίες στο ζήτημα αυτό προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Αιτωλοακαρνανία καθώς διακινήθηκε ως ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο κατάργησης του Εφετείου του Αγρινίου και της συγχώνευσης των Πρωτοδικείων. Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν καθώς καταργήσεις προβλέπονται μόνο για τα Ειρηνοδικεία, όπως της Βόνιτσας που θα ενσωματωθεί στης Λευκάδας .Tο Πρωτοδικείο Λευκάδας παραμένει στη δικαιοδοσία του Εφετείου Αγρινίου

Στη συνάντηση συμμετείχαν Βουλευτές, Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και νομικοί σύμβουλοι και συνεργάτες του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν ζητήματα για τη δικαιοσύνη και το δικαστικό χάρτη ενώ οι αλλαγές στο δικαστικό χάρτη θα επέλθουν με νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Α’ τρίμηνο του έτους, και έως το τέλος του 2024 θα εφαρμοστούν.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 529 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 15:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.