Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:20 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 22:20

Ούτε για το δημογραφικό έχει να πει κανείς τίποτε στις αυτοδιοικητικές!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον κατάλογο με τα σημαντικά θέματα που δεν είναι στον δημόσιο διάλογο διότι όλοι κρύβονται πίσω από το “αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου” δεν πρέπει να λείψει εκτός από εκείνο των ρομά που δεν “ενσωματώνονται”, της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών που στο Αγρίνιο π.χ. κάνουν θραύση, ίσως το πιο σημαντικό.

Το ποιος θα απομείνει να κατοικεί στην περιοχή, στον Δήμο, στην Περιφέρεια σε λίγα χρόνια!

Από χθες ανακάλυψαν όλοι ότι οι πόλεις και οι περιφέρειες για τις οποίες ψηφίζουν σε λίγο δεν θα υπάρχουν! Βλέπετε βγήκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία που λένε ότι απλά θα εκλείψουμε!

Τώρα πήραν χαμπάρι όλοι το θεμελιώδες, ότι μειώνονται χρόνο με το χρόνο οι γεννήσεις την Ελλάδα, οξύνοντας το δημογραφικό πρόβλημα που ήδη υπάρχει!

Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν περαιτέρω μείωση 10,3% των γεννήσεων στην Ελλάδα το 2022! Αλλά και σε αυτό η απάντηση πρέπει να είναι το γνωστό “ε, και τι να κάνουμε, εμείς δεν είμαστε κεντρική κυβέρνηση να παίρνουμε αποφάσεις”…

Και έχει και καλύτερο: οι θάνατοι το 2021-2040 θα είναι κατά 950.000 περίπου περισσότεροι από τις γεννήσεις!

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί ότι υπάρχει μια κοινότητα, των ρομά, που δεν υπόκειται σε αυτούς τους κανόνες αφού κάθε οικογένεια περιλαμβάνει πάνω από 7(!) άτομα σε αντίθεση με την επόμενη χώρα. Με λίγα λόγια, σε μια χώρα που τελειώνει, μια κοινότητα σε 30 χρόνια θα έχει περίπου 3πλασιαστεί! Αυτό για το Αγρίνιο περίπου σημαίνει ότι ο πληθυσμός σε 30 χρόνια θα είναι κάπου 40.000 από τους οποίους οι 10.000 θα είναι ρομά. Δεν το λέμε για κακό, συμβαίνουν αυτά.

Αλλά, επειδή όλα αυτά τα υπολογίζουν επιστήμονες, μήπως ο Δήμος και η Περιφέρεια(αλλά και η κυβέρνηση) πρέπει να προσαρμοστούν και να προετοιμαστούν γι’ αυτή την πραγματικότητα κι όχι για την εικονική των ΕΣΠΑ και των αναπλάσεων;

Τριγύρω η συζήτηση είναι για το…πάρκο ή για τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο καθένας στον κόσμο του… Απλά, θα ξυπνήσουν ένα πρωί άπαντες και θα διαπιστώσουν ότι ζουν σε μια άλλη πόλη, σε μια άλλη χώρα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 377 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία