Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  2:25 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 17:20

Μουσικός περίπατος στα αρχοντικά του Αγρινίου από τους κανταδόρους του «Ορφέα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο εορτασμός του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου στην ολάνθιστη εποχή της άνοιξης που ξεσπάει σαν μια μεγαλειώδη γιορτή, χρωμάτων, αρωμάτων, συναισθημάτων στην πόλη, εμπνέει κάθε χρόνο χαρά, αισιοδοξία και δύναμη.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης συνταιριάζει πλέον το παλιό με το σύγχρονο. Οι αξιοπρεπείς έως εντυπωσιακές πολλαπλές παρεμβάσεις στο αστικό του τοπίο το τελευταίο διάστημα ακτινοβολούν μια εικόνα συνύπαρξης του ιστορικού παρελθόντος αλλά και την εποχή της ανανέωσης, της επανεκκίνησης. Μεταξύ άλλων τα νεοκλασικά αρχοντόσπιτα του κέντρου δεσπόζουν πλέον εμβληματικά και εντυπωσιακά όμορφα και αποδεικνύουν καθημερινά, ότι έχουν και αυτά ψυχή και έχουν δικαίωμα στην καλαισθησία του Αγρινίου, μιας και ο χρόνος ουδέποτε τα έφθειρε. Στέκουν γοητευτικά και αγέρωχα με μια αύρα θερμής τερακότας να τα τυλίγει. Με μια αίσθηση συμπαγούς αστικής κουλτούρας, κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου με όλες τις αντιφάσεις και τις κοινωνικές αντιθέσεις. Υπενθυμίζουν σε όλους ένα άλλο μέτρο αισθητικής και κλίμακας της παλαιάς, ρομαντικής, αρμονικής τεχνοτροπίας και εποχής.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση ο Δήμος Αγρινίου και ο ιστορικός Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ, το βράδυ της παραμονής της γιορτής του προστάτη του Αγρινίου, 8 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00 μμ, διοργανώνουν μουσικό περίπατο κάτω απ’ αυτά. Όπως τότε, την εποχή των καντάδων και του ρομαντισμού. Για να ανακαλούνται οι θύμησες, η νοσταλγία, ο ρεμβασμός. Γιατί αξίζει πραγματικά φορείς, Δημοτική Αρχή και κάτοικοι να συνεχίζουν να χτίζουν αθόρυβα αλλά μεθοδικά αυτή την ξεχωριστή πολυποίκιλη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης αλλά και να τη διαφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Ιδιαίτερα τέτοιες ημέρες.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 699 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.