Παρασκευή, 10η Μαίου 2024  4:10 μμ
 
wm small
Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 22:28

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Με γκολ του Ταμπίτζε στο 53' και με τρομερό Τσάβες στην εστία, ο Παναιτωλικός νίκησε σε ματς - θρίλερ 1-0 τον Ατρόμητο που έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για ισοφάριση, διασφάλισε την παραμονή του στη Superleague 1 και σκόρπισε ενθουσιασμό στους οπαδούς που κατέκλυσαν την έδρα του.

Μαγική νύχτα ήταν απόψε (27/4) στο Αγρίνιο, καθώς ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου και σε συνάρτηση με την ήττα (3-2) της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Όπως και ο Περιστεριώτες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που «καίγονταν» περισσότερο. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και με «όπλο» τον κόσμο τους έφτασαν στον στόχο και πλέον κοιτάνε την επόμενη σεζόν.

Με 3-5-2 και οι δύο ομάδες

Ο Γιάννης Πετράκης είχε τον Τσάβες κάτω από τα γκολπόστ, τους Οικονόμου, Μαλή, Ταμπίτζε στόπερ, τον Μαυρία στη δεξιά πλευρά, τον Τορεχόν στην αριστερή, τους Πέρεζ, Λιάβα, Χουάνπι στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στην επίθεση.
Ο Σάσα Ιλιτς ξεκίνησε με τον Μαρκετζιάνι στο τέρμα, τους Ασεβέδο, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ στα στόπερ, τον Κιβρακίδη δεξιό μπακ χαφ, τον Αθανασίου αριστερό, τους Κουέν, Εντερ, Κούντε στον άξονα και τους Βέργο, Βαλέντσια φορ.

Safe πρώτο ημίχρονο, ο Μαρκετζιάνι κράτησε το «μηδέν»

Σέντρα στο ματς και ελέω του τεράστιου διακυβεύματος το θέαμα… πήγε περίπατο. Και οι δύο ομάδες είχαν κοντά τις γραμμές τους, πήγαιναν σε safe παιχνίδι και απέφυγαν τα όποια ρίσκα. Ο Παναιτωλικός αναζητούσε περισσότερο την κάθετη ανάπτυξη, ο Ατρόμητος πήγαινε στα αριστερά του, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλές διακοπές αφού παρατηρούνταν και εκατέρωθεν νεύρα. Ο «καθαρός χρόνος» ήταν λίγος και τα «καναρίνια» διατηρούσαν μία Α κατοχή, αλλά ως εκεί. Οι άξονες και των δύο clubs ήταν καλοί ανασταλτικά, ενώ κυρίως στους γηπεδούχους έλειπε η τελική πάσα γύρω από τα καρέ των φιλοξενουμένων. Ετσι φτάσαμε στο 44’ για να δούμε την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν ο Χουάνπι έπαιξε για τον Λιάβα, εκείνος για τον Τορεχόν που πλάσαρε από θέση φορ, όμως ο Μαρκετζιάνι απέκρουσε με τα πόδια.Λίγο αργότεροα ο Λομόνακο δεν βρήκε από καλή θέση εστία και η ανάπαυλα έληξε χωρίς σκορ.

Οι Μαλής, Ταμπίτζε έπαιξαν… βόλεϊ και 1-0

Στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου τα «καναρίνια» μπήκαν καλύτερα, σε ανάλογο δηλαδή τέμπο όπως στο φινάλε του πρώτου. Ο Μαρκετζιάνι έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ντίας στο 47’ και τελικά ο Παναιτωλικός άνοιξε το στατικό στο 54’. Εκτέλεση Ντίας, ο Μαλής πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταμπίτζε με νέα έγραψε το 1-0.

Οι Οικονόμου, Τσάβες… ύψωσαν τείχος

Από εκεί και πέρα είδαμε μία ποδοσφαιρική… αναρχία. Ενα «ροντέο», καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν να διασφαλίσουν το υπέρ τους σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι να πάρουν έστω τον βαθμό. Ο Οικονόμου στο 57’ αποσόβησε το 1-1 όταν ο Βέργος απέφυγε τον Τσάβες και πλάσαρε, ενώ με την πάροδο του χρόνου δεν υπήρχαν συστήματα. Ο Ατρόμητος «γύρισε» σε φουλ.. επίθεση, αλλά έπεσε πάνω στον Τσάβες. Ο Αργεντινός πορτιέρε είπε μέχρι το φινάλε «όχι» στους Κούντε, Αθανασίου, Βαλέντσια (κυρίως στην κεφαλιά του τελευταίου), απέκρουε και τα… οφ σάιντ και έτσι τα «καναρίνια» πήραν τη μεγάλη νίκη.

MVP: Οι Τσάβες, Οικονόμου. Ο Αργεντινός πορτιέρε ήταν «κέρβερος» στο τελευταίο ημίωρο όπου ο Ατρόμητος πίεσε, ενώ ο Ελληνας στόπερ πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, με αποκορύφωμα το stop στον Βέργο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αντζιέλσκι. Επαιξε μεν λίγο, αλλά μπήκε σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Ατρόμητος είχε την κατοχή και πίεζε. Ωστόσο δεν φάνηκε.

Το «στραγάλι»: Εκανε λάθη ο Φωτιάς, αλλά και το ματς ήταν ντέρμπι με τα όλα του και πήγε στο πάθος και τη δύναμη. Οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες, καθώς ο Κούντε των φιλοξενουμένων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 87’ και ο Ταμπίτζε στις καθυστερήσεις και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Το «ταμείο» του Gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος μέχρι το 60’ και μετά ο Ατρόμητος πήρε τα «ηνία». Οι γηπεδούχοι ήταν πιο «πεινασμένοι» και πήραν την τεράστια νίκη.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες – Μαλής, Οικονόμου (86' Μπακάκης), Ταμπίτζε – Μαυριάς, Πέρες (81' Τσιγγάρας), Λιάβας (67' Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (86' Μπ. Ντουάρτε), Τορεχόν – Λομόνακο (68' Ζοάο Πέδρο) και Ντίας.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι – Κιβρακίδης (81' Τριμμάτης), Ασεβέδο (73' Γιουμπιτάνα), Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Αθανασίου – Κούντε, Έντερ, Κούεν (73' Βρακάς) – Βαλένσια και Βέργος (73' Αντζιέλσκι).
@Photo credits: eurokinissi

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 419 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.