Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  11:06 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 14:11

Η πόλη της Ελευθερίας συναντά την πόλη του Φωτός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, η πόλη της Ελευθερίας, συνάντησε το Παρίσι, την πόλη του φωτός χθες Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, την ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα διάβηκε την πόλη μας συνεχίζοντας το μακρύ της ταξίδι μέχρι τη Γαλλία και του Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Μουσείο Οικίας της Οικογένειας Τρικούπη φωτίστηκε αποβραδίς γαλάζιο, λευκό και κόκκινο, στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, ενώ από ηχεία τοποθετημένα περιμετρικά της αυλής, ακούγονταν η φωνή του διεθνούς φήμης παρουσιαστή και δημοσιογράφου Νίκου Αλιάγα να απαγγέλει σε ελληνικά και γαλλικά τον Ολυμπιακό Ύμνο, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, μεταφέροντας έτσι ένα οικουμενικό μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαριστεί τον κ. Νίκο Αλιάγα που «έντυσε» με την φωνή του το πρωτότυπο αυτό καλλιτεχνικό installation.

Δείτε βίντεο της εγκατάστασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Το Τρικούπειο στα χρώματα της γαλλικής σημαίας:

 

Διαβάστηκε 215 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.