Σάββατο, 4η Μαίου 2024  7:01 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 22:12

1ο ΓΕΛ Μεσολογγίου: Ενημέρωση για τις αρνητικές επιδράσεις του καπνίσματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 1 ΓΕΛ Μεσολογγίου - Παλαμαϊκή Σχολή επισκέφτηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 , η κ. Πολονύφη Βασιλεία – Αμαλία, Ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο « Γίνε ο Φοίνικας που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του».

Η κ. Πολονύφη με μεταδοτικότητα, ζωντάνια και πολύ κατατοπιστικό τρόπο ενημέρωσε τους μαθητές για τις αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει το κάπνισμα στη ζωή τους, για το παθητικό κάπνισμα , το ηλεκτρονικό τσιγάρο το IQOS, τις επιπτώσεις του καπνίσματος εκτός υγείας. Κατέρριψε με επιχειρηματολογία τους μύθους που επικρατούν για το τσιγάρο και παρουσίασε τα κλινικά οφέλη από τη διακοπή του.

Την ομιλία παρακολούθησαν μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσία του Διευθυντή κ. Φώτη Σκληρού και των εκπαιδευτικών Αδαμαντίας Απέργη, Χρύσας Λιούμη και Παρασκευής Μπάρλα.

Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις από την κ. Πολονύφη πάνω σε προβληματισμούς τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Πολονύφη για την άμεση ανταπόκρισή της στην πρόσκληση του σχολείου, για την υψηλή επιστημονική της κατάρτιση αλλά κυρίως για το ανθρώπινο ήθος και την ευαισθησία με την οποία προσέγγισε τη μαθητιώσα νεολαία

Δείτε εικόνες από την ενημέρωση

sinidisi.gr

 
Διαβάστηκε 237 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.