Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  8:18 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 20:04

Παναιτωλικός: Ο πόλεμος της παραμονής κορυφώνεται, άπαντες στις επάλξεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δεύτερο συνεχόμενο διπλό πέτυχε ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη, παίρνοντας ένα ακόμα τρίποντο παραμονής. Κρίσιμο μεν, όχι ικανό δε, ώστε να σωθεί οριστικά.

Ο Τίτορμος κατέβηκε σαν καμικάζι στην αρκαδική πρωτεύουσα. Κυριάρχησε στο γήπεδο, κυριάρχησε και στην εξέδρα. Εντυπωσιακές εικόνες στο πέταλο του «Θ. Κολοκοτρώνης».

Με τέτοιον κόσμο στον πλευρό του, οι παίκτες του Πετράκη δε γινόταν να πάρουν κάτι λιγότερο από τους τρεις βαθμούς.

Άκρως πειστική εμφάνιση από το αγρινιώτικο σύνολο. Από το πρώτο λεπτό προσηλωμένο στον στόχο. Με μεθοδικότητα βρήκε δίχτυα δις. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ντίας με γκολ και ασίστ, με… συμπρωταγωνιστή τον Πέδρο. Ο Πορτογάλος ερχόμενος από τον πάγκο (όπως και στην Καισαριανή), εξελίχθηκε σε καίριο αγωνιστικό παράγοντα.

Σημείο αναφοράς και η ανασταλτική λειτουργία. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που διατηρείται το «μηδέν».

Άπαντες σε θέση μάχης, στο προσκήνιο ο Ατρόμητος

Βήμα-βήμα, λοιπόν, οι Αγρινιώτες δείχνουν ικανοί και αποφασισμένοι να σώσουν την χρονιά. Έστω και την ύστατη στιγμή.

Η συσπείρωση γύρω από την ομάδα είναι πρωτοφανής. Κόσμος, παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση, λειτουργούν σαν μια γροθιά. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κέρδος από την, κατά τα άλλα, επίπονη διαδικασία των play-outs. Σε αυτό το μοτίβο πρέπει να στηριχθεί ο Τίτορμος των επόμενων ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση, σαφώς, η παραμονή στη Super League.

Η βαθμολογική κατάσταση στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο. Ο Παναιτωλικός προσπέρασε και τον Βόλο, όντας φαβορί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Απομένουν δυο αγωνιστικές. Τι πρέπει να γίνει; O Παναιτωλικός να συγκεντρώσει 4 βαθμούς, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των υπολοίπων. Αρχής γενομένης από το Σάββατο στο «κλουβί».

Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες παραινέσεις. Ο κόσμος πρέπει και θα είναι εκεί, γεμίζοντας το γήπεδο και ωθώντας την ομάδα σε νέα μεγάλη νίκη.

Θα ήταν ευχής έργον Κηφισιά ή Βόλος να στραβοπατήσουν με ΠΑΣ ή Πανσερραϊκό αντίστοιχα. Αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι. Το πιθανότερο είναι οι συνδιεκδικητές της παραμονής να επικρατήσουν των αδιάφορων αντιπάλων τους. Έτσι, τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Η λογική λέει πως ο Παναιτωλικός θα χρειαστεί τον… μαγικό αριθμό των 34 βαθμών, ώστε να συνεχίζει να αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, άπαντες πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις μέχρι την τελική νίκη και την εξασφάλιση της παραμονής.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 237 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.