Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  4:02 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 19:45

Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι εργασίες του Open Mall, νέος χώρος αναψυχής δημιουργείται δίπλα στην κεντρική πλατεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι πρώτες εργολαβίες στο πλαίσιο του έργου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου- Open Mall, στο κέντρο του Αγρινίου.

Οι πρώτες εργασίες αφορούν την ριζική ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση της ανώνυμης πλατείας παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας.

Η πρόσβαση στο χώρο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες έχει αποκλειστεί με τα συνεργεία να έχουν ξεκινήσει δουλειά.

Οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η πλατεία να έχει αλλάζει ριζικά εικόνα. Στόχος είναι μέχρι την περίοδο του Πάσχα να έχουν ολοκληρωθεί. Στο σημείο αναμένεται να δημιουργηθεί ένας χώρος αναψυχής για παιδιά με πιστοποιημένα όργανα, αλλάζοντας την εικόνα του.

Τα έργα που πρόκειται να γίνουν αφορούν ένα μεγάλο τμήμα του κέντρου της πόλης του Αγρινίου.  Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση δημόσιου χώρου μέσω αναπλάσεων «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου» προϋπολογισμού 721.432 ευρώ, προβλέπονται παρεμβάσεις στις εξής περιοχές:

  • Ανάπλαση πεζοδρομίων και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη)
  • Ανάπλαση πεζοδρομίων τμήματος οδού Καζαντζή
  • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη
  • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ηλία Ηλιού και Καζαντζή
  • Ανάπλαση ανώνυμης πλατείας παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας
  • Κατασκευή προθήκης ανάδειξης κιόνων στη Μητρόπολη Αγρινίου
Ανάπλαση ανώνυμης πλατείας παραπλεύρως της πλατείας Δημοκρατίας

Το συνολικό μήκος του δικτύου των εμπορικών δρόμων που εντάσσεται στο έργο ανέρχεται στα 1.055,00 μέτρα ενώ η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ.  Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας με Τομεακές προτεραιότητες, ΤΑΜΕΙΟ : ΕΤΠΑ.

Η ανάπλαση της οδού Τσικνιά

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 701 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.