Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 17:51

ΕΙΝΝΑΑ: «Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία» - Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 17ης Απριλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία (17.4.24) και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΙΝΝΑΑ).

Στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε και έχει καταγγελτικό χαρακτήρα οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία επισημαίνοντας ότι ότι στην υγεία και τη ζωή δεν μπαίνει τιμοκατάλογος.

Χαρακτηρίζοντας το φακελάκι, νόμιμο ή μη «ωμό εκβιασμό» η ΕΙΝΝΑΑ καλεί τους γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία και ζητάει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΙΝΝΑΑ:

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχει στην Πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17Απρίλη και καλεί όλους τους συναδέλφους, το λαό της περιοχής να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Καταγγέλlουμε το αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων. Τιμοκατάλογος δε μπαίνει στην υγεία και τη ζωή. Το «φακελάκι» νόμιμο ή παράνομο δεν είναι επιλογή αλλά ωμός εκβιασμός.

Συνένοχοι στη κλοπή του λαϊκού εισοδήματος δεν θα γίνουμε. Καλούμε κάθε έντιμο συνάδελφο να κάνει τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή. Να μη δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από το Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ του Νομού. Ανοιχτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους.

  • Να ανοίξουν όλες οι πρωινές χειρουργικές αίθουσες, να προσληφθεί άμεσα όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στις απολαβές των νοσοκομειακών ιατρών. 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμός του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13 ου – 14 ου μισθού και επιδόματος αδείας. Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών και μείωση του φορολογικού συντελεστή. Αφορολόγητες οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες.

    Ουσιαστικές αυξήσεις στους Υγειονομικούς. Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

  • Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. 6ωρο – 5μερο – 30ωρο. Μία εφημερία τη βδομάδα. Ρεπό μετά από κάθε ενεργή εφημερία. Άμεση απαγόρευση της υπέρβασης του 48ώρου.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών των 2 Νοσοκομείων καθώς και των ΚΥ. Τα σχέδια συγχώνευσης ή αλλαγής χαρακτήρα χρήσης των 2 Νοσοκομείων δε θα περάσουν.
  • Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών (άμεσων και έμμεσων). Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια-Φάρμακο για όλο το λαό. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 578 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.