Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  10:57 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 01:23

Το θερμό χειροκρότημα απέσπασε η παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το κλασικό έργο «Γυάλινος Κόσμος» τους Τένεσι Ουίλιαμς, παρουσίασαν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου την Δευτέρα 15/4/2024 στα πλαίσια του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου που πραγματοποιείται στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου αυτή την περίοδο. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τον σκηνοθέτη της παράστασης κον Δημήτρη Σιούντα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑ

Κύριε Σιούντα, μιλήστε μας λίγο για το έργο που ανεβάσατε σήμερα εδώ στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου;

Το έργο είναι Ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς. Ένα γνωστό κλασικό πλέον έργο που θίγει πολύ σοβαρά ζητήματα σε μια εποχή, τη δεκαετία του 30 στην Αμερική, που ήταν το οικονομικό κραχ. Μια εποχή κρίσης που έχει πολλά κοινά με τη σημερινή εποχή και πολλά μηνύματα για τα νέα παιδιά που θα βγουν σε αυτή την κοινωνία, που έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ζητήματα, που τα σπρώχνουν στην απόγνωση, τα σπρώχνουν στην απελπισία. Και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά, να τα προετοιμάσουμε στην κοινωνική τους ένταξη. Να έχουν από αυτή την ηλικία προβληματιστεί πάνω σε αυτά τα πράγματα που θα τα βρουν μπροστά τους.

Με την ομάδα δουλέψατε πολύ καιρό;

Ναι, δουλεύουμε πάρα πολύ καιρό και έχουμε την τύχη σαν καλλιτεχνικό γυμνάσιο να έχουμε ξεχωριστό μάθημα σε εβδομαδιαία βάση. Μετά τις γιορτές, μετά τα Χριστούγεννα ξεκινήσαμε να δουλεύουμε αρκετά εντατικά. Δουλέψαμε στην λεπτομέρεια όπως είπαν και παρατήρησαν και τα παιδιά. Το δουλέψαμε σε επαγγελματικό επίπεδο γιατί είμαστε καλλιτεχνικό σχολείο. Είναι πρώτη λυκείου τα παιδιά. Η ανταπόκριση ήταν πραγματικά τεράστια των παιδιών, αφού κατάφεραν και έβγαλαν εις πέρας ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα. Νομίζω πως είναι έτοιμα για όλα.

Η θεατρική παιδεία πρέπει να μπαίνει από νωρίς στα σχολεία και όχι μόνο τα καλλιτεχνικά;

Και όχι μόνο από νωρίς, αλλά να παραμένει και σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής, δηλαδή θεατρική αγωγή να έχουμε σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Πιστεύετε ότι υπάρχει κενό στην εκπαίδευση;

Υπάρχει τεράστιο κενό και υπάρχει μεγάλη ανάγκη, πιστεύω στην κοινωνία. Πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας διεξόδους.

Άρα λοιπόν πιστεύετε ότι πρέπει να περνάμε τα σωστά μηνύματα στα παιδιά μέσα από τα έργα;

Το μήνυμα είναι να δίνουμε ερεθίσματα στα παιδιά μέσα από δραστηριότητες, τέχνη, πολιτισμό, λογοτεχνία. Όλα αυτά για να μπορέσει να αποκτήσει κριτική σκέψη το παιδί, να φύγει από αυτό το πράγμα που το βασανίζει όλη την ώρα με τους υπολογιστές, τα κινητά και τα σχετικά. Η διέξοδος είναι εδώ. Στο θέατρο, στη μουσική, στα εικαστικά.

Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε καλή συνέχεια

ΟΜΑΔΑ ΔΗΠΕΘΕ

αφισα παραστασης

Τμήμα Παραγωγής Eιδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBEST.gr

 

Διαβάστηκε 3270 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 01:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033