Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  5:00 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 22:41

3x3 ΔΕΗ Street Basketball: Το Μεσολόγγι στις πόλεις της μεγάλης μπασκετικής γιορτής (Σ/Κ 18-19/5/2024)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για δεύτερη χρονιά και προσκαλούν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του αθλήματος, να ζήσουν μία μοναδική μπασκετική εμπειρία που υπόσχεται ψυχαγωγία και άθληση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση, μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΔΕΗ έφεραν στο προσκήνιο το 3x3,  αναπτύσσοντας δράσεις και ενέργειες σε όλη την Ελλάδα, το 3x3 είναι και πάλι εδώ με νέες διοργανώσεις και τουρνουά που αναμένεται να χαρίσουν ακόμα πιο έντονες στιγμές στους παίκτες και τους φιλάθλους όλων των ηλικιών.

Στις αρχές του 2024, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ΔΕΗ ανέπτυξαν και παρουσίασαν δύο πολύ επιτυχημένα προγράμματα για το 3x3, τα οποία αγαπήθηκαν πολύ από μικρούς και μεγάλους, και τα οποία συνεχίζονται και φέτος δυναμικά.

Τόσο το 3x3 Schools powered by ΔΕΗ όσο και το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball ήρθαν για να μείνουν και να αναδείξουν τη δυναμική και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του 3x3, μέσα από δράσεις και events που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.


Φέτος, η σειρά τουρνουά 3x3 ΔΕΗ Street Basketball μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς προστίθενται έξι τουρνουά που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και θα προσφέρουν την ευκαιρία σε όλους τους φίλους του μπάσκετ 3x3, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς επίσης και σε όλους όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους, να πάρουν μέρος σε αυτό το μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα.

Το ταξίδι της διοργάνωσης 3x3 ΔΕΗ Street Basketball ξεκινάει από τη Λαμία και για τους επόμενους τρεις μήνες θα επισκεφτεί τις εξής πόλεις:

Λαμία, 20-21.04.2024

Άργος, 11-12.05.2024

Μεσολόγγι, 18-19.05.2024

Λάρισα, 22-23.06.2024

Τρίπολη, 29-30.06.2024

Κατερίνη, 13-14.07.2024

Mε την ίδια δυναμική, εκτός από το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball συνεχίζεται φέτος και το πρόγραμμα 3x3 Schools powered by ΔΕΗ, το οποίο κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του (2023-2024) επισκέφτηκε 17 διαφορετικούς δήμους και γνώρισε το 3x3 σε 4.500 παιδιά από 245 σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά το πρόγραμμα έχει ήδη ταξιδέψει σε 11 διαφορετικές πόλεις (Αχαρνές – Κιάτο – Κόρινθος – Σαλαμίνα – Φλώρινα – Κρανίδι – Καρδίτσα – Παλαμάς – Τρίκαλα – Κως – Δυτική Αχαΐα - Γαργαλιάνοι), ενώ συνεχίζει το ταξίδι του σε ολόκληρη την Ελλάδα με επόμενο σταθμό τη Λέσβο (25- 26/4).

Μέχρι και το τέλος του 2024, το 3x3 Schools powered by ΔΕΗ θα έχει επισκεφτεί 11 ακόμη πόλεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γνωρίσουν το άθλημα του 3x3 σε γήπεδα εκτός της σχολικής τους μονάδας και θα γίνουν κοινωνοί αυτής της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει ο αθλητισμός.

Με στόχο την ανάπτυξη του 3x3 στην Ελλάδα

Η ΕΟΚ, με την αδιάλειπτη και μεγάλη υποστήριξη της ΔΕΗ, έχει αναγάγει την ανάπτυξη και προβολή του 3x3 σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της. Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται στενά για την πραγματοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.

Μπάσκετ 3x3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3x3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2020 προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Το 3x3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3x3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ,  τουρνουά μπάσκετ 3x3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. 

Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3x3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3x3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ.

Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 378 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 22:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.