Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  7:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 18:16

Εντυπωσιάζει το γκράφιτι εμπνευσμένο από την τοπική μυθολογία στο 3ο Δημοτικό Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εντυπωσιακά από κάθε άποψη είναι τα γκράφιτι που δημιουργήθηκαν στους τοίχους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου από την ομάδα του Γιώργου Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Γκράφιτι που τα θέματά τους είναι εμπνευσμένα από την τοπική μυθολογία όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ακόλουθη ευχαριστήρια ανακοίνωση του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου:

“Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, με μεγάλη χαρά σας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η δημιουργία γκράφιτι στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας.

Έχοντας σαν βασικό μας μέλημα την μετάδοση της γνώσης και τη συνεχή επαφή των παιδιών μας με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, αποφασίσαμε την αποτύπωση του γνωστού τοπικού θρύλου της Κυρά Ρήνης και του Βασιλιά Ανήλιαγου, που με τρόπο παραμυθένιο φέρνει τα παιδιά σε επαφή τόσο με την ιστορία μας όσο και με τον γνωστό Μεσολογγίτη ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, ο οποίος με πολύ γλαφυρό τρόπο αποτύπωσε το θρύλο στο ποίημά του.

Το όλο εγχείρημα δεν θα είχε επιτυχία χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της μουσειοπαιδαγωγού, κας Μιμίκας Γαβρίνα. Για πολλές ημέρες και ώρες βρεθήκαμε και συζητήσαμε για τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε την ιστορία του τόπου μας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για τα παιδιά. Οι γνώσεις που μας χάρισε απλόχερα σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.

Ο κος Παπαγεωργίου, δημιουργός γκράφιτι, αποδέχτηκε αυτή την πρόκληση και ξεπέρασε τον εαυτό του προκειμένου να γίνει κάτι μοναδικό όχι μόνο για το σχολείο μας, αλλά και για την πόλη μας.

Στον μεγαλύτερο από τους τρεις τοίχους, φιλοτεχνήθηκε η Κυρά Ρήνη η οποία περιμένει το Βασιλιά Ανήλιαγο κάτω από τα άστρα και το ολόγιομο φεγγάρι. Στους άλλους δύο τοίχους, βλέπουμε στο δάσος μόνο του το άλογο του βασιλιά και το στέμμα του να καίγεται, ότι δηλαδή απέμεινε μετά το θάνατό του κατά την ανατολή του ήλιου. Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι εικόνες στους τοίχους είναι πλαισιωμένες από στίχους του ποιήματος «Βασιλιάς Ανήλιαγος» του Γεώργιου Δροσίνη.

Η δημιουργία, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κου Γιώργου Παπαγεωργίου (31stillwriting) και της ομάδας του, Χρήστου Μπέκου και Θωμά Δημητρόπουλου, υλοποιήθηκε αφιλοκερδώς και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Τα υλικά και οι επιπλέον εργασίες που απαιτήθηκαν για την πραγματοποίηση του έργου, επιχορηγήθηκαν αποκλειστικά από το Σύλλογό μας.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, στην Διευθύντρια του Σχολείου μας κα Μαρία Καψάλη για την αμέριστη υποστήριξή της αλλά και σε όλους του γονείς που αγκάλιασαν τις δράσεις μας και μας βοήθησαν με κάθε τρόπο στο να πετύχουμε το στόχο μας.

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος

Νανά Σπυροπούλου

Η Γραμματέας

Σοφία Σταματάτου”


Πηγή: messolonghinews.gr

Διαβάστηκε 404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.