Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  6:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 18:10

Μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου διακρίθηκε σε λογοτεχνικό διαγωνισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τιμητική διάκριση κέρδισε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου Άννα Χτενά για τη συμμετοχή της στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό φαντασίας με τίτλο «Υπερφυσικά φαινόμενα σε Ελληνικά Κάστρα», που προκήρυξαν οι εκδόσεις «Πηγή».

Με έμπνευση τη λησμονημένη Μεσαιωνική Ιστορία της Ελλάδας, μαθητές και μαθήτριες και όχι μόνο έγραψαν διηγήματα που διαδραματίζονται ή σχετίζονται άμεσα με τα μεσαιωνικά κάστρα της χώρας μας, διανθισμένες με το πάντα γοητευτικό υπερφυσικό στοιχείο.

Οι Εκδόσεις Πηγή προσκάλεσαν τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και βετεράνους, να καταθέσουν με τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους ιστορία, με απώτερο σκοπό την έκδοση ενός μοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μία συλλεκτική αναγνωστική επιλογή για τους λάτρεις της Φανταστικής Λογοτεχνίας αλλά και της Μεσαιωνικής Ιστορίας της χώρας μας.

Υπεύθυνος του διαγωνισμού ήταν ο κ. Μιλτιάδης Τσαπόγας, δημοφιλής ιστορικός ερευνητής της Μεσαιωνικής Ιστορίας του Μοριά και καστροπεριηγητής, συγγραφέας των βιβλίων “Πέτρα και Ξίφος” και “Ιππότες στον Μοριά” (αμφότερα από τις εκδόσεις Δαιδάλεος).

Η ιστορία της Άννας Χτενά φέρει τον τίτλο « Ο χορός της Λήθης» και συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο βιβλίο .

Να συγχαρούμε τη μαθήτρια του Σχολείου μας για την ευαισθησία της ψυχής της και το ταλέντο της και της ευχόμαστε πάντα να έχει επιτυχίες στη ζωή της!

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

«32 «στοιχειωμένες» ιστορίες με φόντο τα Μεσαιωνικά φρούρια της χώρας μας Ένα βασίλειο όπου η ιστορία και το υπερφυσικό στοιχείο κυριαρχούν, ανοίγει τις πύλες του και σας περιµένει να το ανακαλύψετε. Οι απόηχοι του παρελθόντος παραµονεύουν και η λεπτή γραµµή µεταξύ πραγµατικότητας και φαντασίας µοιάζει µε τεντωµένο σχοινί υπό το φως των κεριών. Σε αυτή τη συλλογή διηγηµάτων, σας καλούµε να ταξιδέψετε στις αρχαίες αίθουσες που σµιλεύτηκαν µε τέχνη, στις πανύψηλες επάλξεις των πιο ιστορικών κάστρων της Ελλάδας, όπου ο θρύλος λέει πως περιφέρονται ακόµη ανήσυχα πνεύµατα. Μυστηριώδεις τελετουργίες, ανεξήγητα φαινόµενα, ξόρκια και ψίθυροι που ηχούν ακόµη µέσα στη νύχτα και οράµατα που µόνο λίγοι ζήσαν για να τα εξιστορήσουν!

Κάθε ιστορία εκτυλίσσεται και σ’ ένα διαφορετικό απόκοσµο µεσαιωνικό κτίσµα της ελληνικής επικράτειας, µεταφέροντάς σας στα πανάρχαια µυστικά περάσµατα ενός αλλοτινού κόσµου. Συντονιστής της έκδοσης (συµµετέχοντας, µάλιστα, µε δύο διηγήµατά του στο βιβλίο) είναι ο Μιλτιάδης Τσαπόγας, ένας εκ των σηµαντικότερων σύγχρονων καστροπεριηγητών και ιστορικών ερευνητών για την περίοδο της Φραγκοκρατίας στον ελλαδικό χώρο. Τα ελληνικά κάστρα κρύβουν µέσα τους µυστικά που δεν έχεις φανταστεί. Αντέχεις να ανακαλύψεις τις πιο στοιχειωµένες ιστορίες που παραµονεύουν πίσω από τους αιώνιους µύθους;»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.