Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:35 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 17:45

Θανάσης Λύρος από την Κατοχή: "Στήριξη & αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την στήριξη στα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου, μια αποφασιστική τομή της Δημοτικής του Αρχής, επανέλαβε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάσης Λύρος, από την Κατοχή.

Το "ζωντάνεμα των κοινοτήτων μας", ως προγραμματική δέσμευση, επανέλαβε ο κ. Θανάσης Λύρος χθες, Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, κατά την Κεντρική του ομιλία στην Κατοχή.

Για τον λόγο αυτό: "θα δώσουμε την αρμοδιότητα στα Τοπικά μας Συμβούλια να διαχειρίζονται χρήματα για τις άμεσες ανάγκες τους, που πληρώνουν οι κάτοικοι κάθε κοινότητας ως ανταποδοτικά τέλη", πρόσθεσε με έμφαση.

Ο κ. Θανάσης Λύρος έκανε εκτενή αναφορά στις άκρως υλοποιήσιμες προτάσεις του Συνδυασμού του, αρχής γενομένης από τον "ζωοδότη Αχελώο, την ευλογία για τις Οινιάδες και την περιοχή μας ολόκληρη, ο οποίος θα αξιοποιηθεί και τουριστικώς, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Στο εύλογο ερώτημα που θα μπορούσε να κάνει ο καθένας, ακούγοντάς τον να παραθέτει το πρόγραμμα του Συνδυασμού, είναι «μα πού θα μείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν, αν όλα πάνε καλά και εκλεγείτε Δημοτική Αρχή;» απάντησε: "θα αξιοποιήσουμε τα πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υπάρχουν, Leader, ΕΣΠΑ, για κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων. Ξέρετε πως οι ιδιώτες επιδοτούνται με 75% ενώ ο Δήμος με 100%. Δηλαδή, αν ένας από σας έχει ένα οικόπεδο και θέλει να κατασκευάσει διαμερίσματα με συγκεκριμένες προδιαγραφές, θα πάρει το 75% του κόστους και το υπόλοιπο 25% θα το βάλει αυτός. Είναι πολύ σημαντικό το ποσοστό που δίνεται ως επιδότηση, και θα βρεθείτε με περιουσία, που θα σας αποφέρει κέρδος συνέχεια, όχι μόνο για ένα ή δύο χρόνια.

Ένα άλλο κρίσιμο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Θανάσης Λύρος είναι η γέφυρα της Κατοχής, που σήμερα δεν είναι λειτουργική.

"Εμείς, υπογράμμισε με έμφαση, θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες και θα συνεργαστούμε με Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο Πατρών, ώστε να ελεγχθεί πρώτα η στατικότητά της και μετά να παραμείνει ως ιστορική κατασκευή και μόνο.

Θα διεκδικήσουμε κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας.

Τέλος, αναφέρθηκε στον ιστορικό και αρχαιολογικό πλούτο των Οινιάδων, επισημαίνοντας πως «Κούλια της κυρά-Βασιλικής», θα προστατευθεί πρώτα, για να μην καταρρεύσει, και θα αναδειχθεί.

Μετά το πέρας της ομιλίας του, ο κ. Θανάσης Λύρος, περιήλθε τους δρόμους της Κατοχής και επισκέφθηκε τα καταστήματα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους και θαμώνες.

Απόψε, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 στις 20:00, ο κ. Θανάσης Λύρος θα πραγματοποιήσει την Κεντρική του ομιλία στο Νεοχώρι.

Διαβάστηκε 270 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία