Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  3:29 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 17:57

Κατάθεση ψυχής από το Δήμαρχο, Κώστα Λύρο, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Νεοχώρι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ ΕΦΤΑΣΕ !

«Έχουμε πικρή εμπειρία  από το παρελθόν , στοίχησαν ακριβά στον τόπο οι πολιτικοί παπατζήδες/Σας ζητώ ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο από την επομένη των εκλογών. Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα δουλειάς για τον τόπο μας

Τα ειλικρινή λόγια του μίλησαν στις καρδιές των δημοτών, εισπράττοντας δυνατό χειροκρότημα!

Σε μια ομολογουμένως εντυπωσιακή συγκέντρωση στο Νεοχώρι στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών του Δήμου Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Δημιουργικής Ανατροπής» το βράδυ του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023.

«Ότι έχω καταφέρει στη ζωή μου το χρωστάω σε τούτο τον τόπο. Το χρωστάω σε εσάς. Με στηρίζετε σε κάθε βήμα μου , χρόνια τώρα. Με αγκαλιάζετε με αγάπη και ζεστασιά. Μου κάνατε την τιμή να μου εμπιστευθείτε τις τύχες του τόπου , τις δικές σας , τον παιδιών σας .Θέλω να μου δώσετε την ευκαιρία  να συνεχίσω να είμαι εργάτης των συμφερόντων του δήμου και της κοινωνίας».

Ο Κώστας Λύρος αναφερόμενος στην 4ετία που πέρασε έκανε ειδική μνεία στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και η παράταξή του από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση, τα δυσβάσταχτα χρέη, τις καταστροφικές πλημύρες, το πρόβλημα στο ΧΥΤΑ, αλλά  την απλή αναλογική που έφερε εμπόδια, και καθυστερήσεις στο έργο της δημοτικής αρχής , «Γιατί ορισμένοι άλλα είχαν στο μυαλό τους, δούλευαν για  τα δικά τους συμφέροντα. Αυτοί που σήμερα προσπαθούν να κρύψουν  το  παρελθόν τους και  διεκδικούν την ψήφο σας».

Έκανε αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την περίοδο 2019-2023 υπογραμμίζοντας ότι «Δουλέψαμε σκληρά για τις Οινιάδες .  Με υπευθυνότητα , με διαφάνεια, με  επιμονή.  Οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις δεν ήταν λόγια του αέρα .  Ήταν λόγια ειλικρίνειας και ενδιαφέροντος για τις Οινιάδες , για  τους συμπολίτες μας».

Μίλησε, και στάθηκε, στα ουσιώδη, βασικά ζητήματα, που υλοποιήθηκαν στην περιοχή, «Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» και βελτιώσαμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας για καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στα χωράφια τους.  Έγιναν φωτισμοί και ασφαλτοστρώσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών. Κάναμε παρεμβάσεις σε πολλά χωριά. Κατασκευάσαμε και βελτιώσαμε γήπεδα , αθλητικούς χώρους, σχολεία, παιδικές χαρές. Το κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρίου. Το γήπεδο και τα αποδυτήρια που τα έχει ήδη αναλάβει εργολάβος. Ανακαινίσαμε το Γυμνάσιο Νεοχωρίου. Προχωρήσαμε σε αναπλάσεις πεζοδρομίων, βελτιώσαμε σε αρκετά σημεία τους δρόμους , επεκτείναμε τον φωτισμό. Ανακαινίσαμε τα Κοινοτικά Καταστήματα. Βελτιώσαμε την πρόσβαση προς το Διόνι, τον Παλαιοπόταμο και  την παραλία Σκρόφες και συνεχίζουμε. Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις στην παραλία του Λούρου με εξασφάλιση ηλεκτροδότησης , όπως και το Διόνι. Υποστηρίξαμε τον  αρχαιολογικό πλούτο των Οινιαδών  με έργα  και δράσεις. 

Οργανώσαμε εκδηλώσεις πανελληνίου ενδιαφέροντος. Το εμβληματικό αρχαίο Νεώριο , στη θητεία μας, απέκτησε την αναγνωρισιμότητα  που του αξίζει.

Εκσυγχρονίζουμε τον βιολογικό καθαρισμό Νεοχωρίου, έργο ύψους 6,5 εκ. ευρώ.».

Κάλεσε τους δημότες με την ψήφο τους να διαφυλάξουν το μέχρι τώρα έργο, που έγινε με δυσκολία, με δουλειά και με μεγάλη προσπάθεια «Δεν ρισκάρουμε όσα έχουμε πετύχει με κόπο μέχρι σήμερα. Γιατί φίλοι μου , «Πέραν της απομακρύνσεως εκ του  ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».  Με  λάθος επιλογή, η ζημιά θα έχει γίνει στον τόπο και, θα την πληρώσουμε όλοι μας.»

Συνεχίζοντας την ομιλία του και την κατάθεση ψυχής παραδέχθηκε πως δεν έγιναν όσα ήθελε αφού  μια θητεία δεν αρκεί να ολοκληρωθεί ένα απαιτητικό πρόγραμμα . Έγιναν αρκετά , χρειάζονται περισσότερα, «Η επόμενη πενταετία φίλες και φίλοι  θα σημάνει την ώρα των Οινιαδών ως απόλυτη προτεραιότητα σε αυτή την ευλογημένη περιοχή. Καταρτίζουμε σχέδιο για την στήριξη των παραγωγών. Το μεγάλο έργο της αγροτικής  οδοποιίας είναι σε εξέλιξη.

Πριν την λήξη της θητείας μας θα παραδώσουμε  πάνω  από 50 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων σε όλο το Δήμο. Και είναι  μέσα ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ .ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ !

Δίνουμε  έμφαση στον πρωτογενή τομέα, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις .

 Άμεσα θα ξεκινήσει το έργο της οδοποιίας στη θέση ΒΑΛΤΙ όπου τα πρώτα χιλιόμετρα θα πέσουν τώρα και έχει  δεσμευθεί το κονδύλι για τη συνέχιση του έργου.

Είδαμε τα αντλιοστάσια στο κάμπο. Υπάρχουν προβλήματα. Πρέπει να μεριμνήσουμε ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

Είναι έτοιμο το έργο των 250.000  ευρώ  που αφορά την ασφαλτόστρωση της Κατοχής καθώς και η συνέχιση του έργου των ασφαλτοστρώσεων  σε κεντρικούς δρόμους του Νεοχωρίου  αλλά  και στα υπόλοιπα χωριά των Οινιαδών. Είναι έτοιμη η μελέτη για την υδροδότηση από τον Άγιο Δημήτριο  και θα ενταχθεί  στο επόμενο  πρόγραμμα για χρηματοδότηση.

Με επιτυχία και με πολύ καλό βαθμό 62 έχουμε υποβάλει  το Τοπικό Πολεοδομικό σχέδιο στον Δήμο για το Νεοχώρι και τις άλλες περιοχές , ώστε με σχεδιασμό να προωθήσουμε και τις αστικές αναπλάσεις της πόλης για να γίνει πιο όμορφη.

Έχουμε τη χρηματοδότηση για ένα ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Υλοποιείται στο επόμενο διάστημα.

Προχωράει η  οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού Αχελώου.

Το όραμά μας είναι η τουριστική αξιοποίηση του , με παραποτάμιες διαδρομές και δράσεις .

Όπως επίσης θα στηρίξουμε με σθένος και επιμονή  την ήπια τουριστική ανάπτυξη με σημεία αναφοράς το Αρχαίο Θέατρο, το Νεώριο, το Λούρο, το Διόνι, τα θρησκευτικά μνημεία.

Επιδιώκουμε να εντάξουμε τον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών στα προστατευόμενα μνημεία από την  UNESCO.

Θα εντάξουμε σε πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού,  την Παναγία Λεσινιώτισσα,  το Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λεσινίου,  την επισκοπή Μάστρου και θα αναδείξουμε και  το δάσος του Φράξου» κατέληξε .

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους και δήλωσε περήφανος για τους ανθρώπους που στελεχώνουν τον συνδυασμό του «Είναι  πρόσωπα με ξεχωριστές  διαδρομές αλλά με κοινή αγωνία για το αύριο.  Είναι ικανοί και αξιόλογοι , με κοινωνική προσφορά . Έχουν ποιότητα , ήθος , γνώσεις και δυναμισμό. Το ψηφοδέλτιο μας  συγκεντρώνει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του δήμου , από όλες τις γειτονιές ,τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες. Είναι ψηφοδέλτιο νίκης αλλά και δουλειάς».

Και κλείνοντας ζήτησε ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακής γιατί, όπως είπε ο Κώστας Λύρος, η επόμενη πενταετία είναι κρίσιμη  για την εξέλιξη του δήμου μας «Ο κάθε δημότης καλείται να  αξιολογήσει πρόσωπα και καταστάσεις και να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου. Πρέπει να αποφασίσει αν οι θυσίες και οι κόποι μας θα πιάσουν τόπο.

Τα διλλήματα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου  είναι πλέον ξεκάθαρα :

Θα συνεχίσουμε  με υπευθυνότητα, διαφάνεια   και σκληρή δουλειά μπροστά ή θα γυρίσουμε στο παρελθόν της ανυποληψίας και της μιζέριας ;

Θα συνεχίσουμε με την αλήθεια, και την πραγματικότητα  ή  με  την φαυλότητα , την υποκρισία και το ψέμα ;

Θα συνεχίσουμε με έμπειρους και αξιόπιστους στο τιμόνι του δήμου ή με μαθητευόμενους μάγους ;

Θα συνεχίσουμε με τις υγιείς  δυνάμεις της προσφοράς ή με εκείνους που ψάχνουν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα ;

Φίλες και φίλοι

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΟΙΝΙΑΔΩΝ ΕΦΤΑΣΕ !

Σας ζητώ ισχυρή εντολή να συνεχίσουμε το έργο από την επομένη των εκλογών.

Να μην χαθεί ούτε μια ημέρα δουλειάς για τον τόπο μας».

Διαβάστηκε 375 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία