Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  4:54 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 21:31

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου - Συνδυασμός Όλγας Δασκαλή: "Πρόστιμο ΧΥΤΑ: Ανειλικρίνεια και ευθυνοφοβία"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πρόστιμο ΧΥΤΑ: Ανειλικρίνεια και ευθυνοφοβία.

Επιτέλους ο κ. Κατσούλης ασχολείται με πολιτικά ζητήματα και όχι με λάσπη και ανεμιστήρες. Συνεχίζοντας την διατεταγμένη υπηρεσία του ξεχνά να αναφερθεί στο πρόστιμο του 1.186.812,00€ ευρώ που μας φόρτωσε ο κ. Λύρος και ψάχνει για ιστορικά κενά που δεν υπάρχουν. Γιατί άραγε...;

Κύριε Κατσούλη, στην απάντησή σας παραδέχεστε ότι από τις αρχές του 2012 είχατε την ευθύνη λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Ο έλεγχος που κατέληξε σε πρόστιμο το 2014 πραγματοποιήθηκε στις 17-10-2012 και στις 13-11-2012 και αφορά τις παραλείψεις που βρήκε σε αυτές τις ημερομηνίες (αρ. πρωτ. οικ. 2604/15-10-2014 Απόφαση Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής).

Συγκεκριμένα οι παραλείψεις στον έλεγχο του 2012 ήταν: “Πλημμελής έλεγχος των εισερχόμενων απορριμματοφόρων στο ΧΥΤΑ. Έλλειψη περιμετρικής εσωτερικής δενδροφύτευσης. Μη έκπλυση των τροχών των απορριμματοφόρων κατά την έξοδό τους από το ΧΥΤΑ. Μη ορθολογική απόθεση των απορριμματοφόρων στο κύτταρο του ΧΥΤΑ. Απουσία προστατευτικών αναχωμάτων. Καταστροφή συνθετικής μεμβράνης. Απορροή στραγγισμάτων σε παρακείμενο ρέμα. Πλημμελής παρακολούθηση και καταγραφή των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων. Παράλειψη παρακολούθησης και καταγραφής της ποιότητας των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ. Παράλειψη παρακολούθησης μέτρησης του βιοαερίου.”

Είδαμε ότι το σύνολο των εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου ΧΥΤΑ είναι περίπου 4 μήνες (Ιούνιο του 2023 ξεκίνησε το έργο και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί). Όταν αναλάβατε την ευθύνη του ΧΥΤΑ στα τέλη του 2011 είχατε σχεδόν ένα χρόνο μέχρι τον έλεγχο για να υλοποιήσετε τα παραπάνω. Δεν υλοποιήθηκαν όμως και επιβλήθηκε πρόστιμο 35.900 ευρώ.

Τα ρίχνετε και εσείς στον προηγούμενο. Τα δεδομένα των εκθέσεων ελέγχου δεν είναι λαϊκισμός αλλά αναμφισβήτητα γεγονότα τα οποία εκθέσαμε στην κρίση των πολιτών. 
Εμείς βγάλαμε ανακοίνωση για το πρόστιμο που μας φόρτωσε ο κ. Λύρος, εσείς όχι.

Η 8η Οκτωβρίου είναι κοντά!

Σύντομα ως διοικούντες θα ενεργούμε άμεσα στα προβλήματα του τόπου, θα αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και έτσι θα προχωρήσουμε παρακάτω για το καλό όλων.
Όλγα Δασκαλή
Υποψήφια Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Επικεφαλής συνδυασμού "Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών"
Διαβάστηκε 1648 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία