Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  11:16 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 02:07

Ο Επίτιμος Διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος σε Θέρμο και Μεσολόγγι (Σ/Κ 12-13/5/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνει στον Δήμο Θέρμου και στο πνευματικό κέντρο Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου, εκλαϊκευτικές ομιλίες αστρονομίας. Ομιλητής ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλαντηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλο.

Στο Θέρμο 12/5/2018 ημέρα Σαββάτο και ώρα 7:30μμ στην ομιλία με θέμα «Είμαστε Αστρόσκονη», θα παρουσιαστούν οι βασικοί μηχανισμοί που γεννιούνται, ζούν και πεθαίνουν τα άστρα. Πως με τον θάνατο αστέρων εμπλουτίζονται τα μεσοαστρικά νέφη με βαρύτερα στοιχεία που έχουν πειραχθεί στον πυρήνα των θανόντων άστρων.

Στο πνευματικό κέντρο Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου 13/5/2019 ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30μμ στην ομιλία με θέμα «Ψίθυροι από το διάστημα», θα παρουσιαστεί η πρόσφατη ανακάλυψη από το πρατήριο LIGO στην Αμερική των βαρυτικών κυμάτων που συμβαίνουν μετά την συγχώνευση δυο μελανών οπών ή άστρων νετρονίων.

Οι ομιλίες διοργανώνονται για την διάδοση και την διάχυση της αστρονομίας στον νομό μας. Επίσης με αφορμή τις ομιλίες υπενθυμίζουμε ότι η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το μεγαλύτερο γεγονός της ερασιτεχνικής αστρονομίας που γίνεται στη χώρας κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδος.

Θα λάβει μέρος σε ορεινό πλάτωμα σε υψόμετρο 1200μέτρων κοντά στο χωριό Δρυμώνα Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στις 13-15 Ιουλίου 2018. Πληροφορίες καθώς και για εγγραφές στην ιστοσελίδα της εξόρμησης: https://astroexormisi.gr/?page_id=7

 

Διαβάστηκε 2260 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 02:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.