Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  6:57 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Μαϊος 2018 22:00

«Στηρίζοντας τα παιδιά στο άγχος των εξετάσεων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδος) με κεντρικό ομιλητή τον ψυχίατρο κ. Δημήτρη Ζαρκαλή.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Στηρίζοντας τα παιδιά στο άγχος των εξετάσεων».Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι  πρόεδρος του παραρτήματος κ. Γεράσιμος Καλαμπαλίκης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών κ. Χρήστος Κοσμάς,ο σύμβουλος των μαθηματικών κ. Κων/νος Νάκος και ο πρόεδρος των φιλολόγων κ. Απόστολος Βετσόπουλος

Ο κ. Ζαρκαλής προσέγγισε το θέμα πολύπλευρα και συμβούλεψε μαθητές και γονείς πως μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας από τη μεριά του κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Τόνισε ότι «το άγχος στις εξετάσεις είναι αναπόφευκτο επειδή οι μαθητές βιώνουν μια κατάσταση που από τη φύση της είναι στρεσογόνα. Μέχρις ενός σημείου βέβαια, το άγχος είναι δημιουργικό. Όμως όταν δεν ελέγχεται περνάει τη σφαίρα της παθολογίας. Σ’ αυτήν την περίπτωση γίνεται ανασταλτικός παράγοντας της επιτυχίας. Γι αυτό επισήμανε πρακτικές μεθόδους αποφυγής τέτοιων περιπτώσεων».

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις μεταξύ των παιδιών και των γονέων προς τον κ. Ζαρκαλή που επέφερε έναν επικοδομητικό διάλογο με τροφή για σκέψη.

«Η Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στη βελτίωση της μαθηματικής παιδείας και να στηρίζει τους μαθητές του νομού μας έμπρακτα και αποτελεσματικά. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, γονείς και συναδέλφους που παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχόμαστε, επίσης, καλή επιτυχία στις εξετάσεις κάθε μορφής που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές με απώτερο σκοπό να κατακτήσουν τα όνειρα τους» αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του Παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

mathimatiki-etaireia-agxos-exetaseon (2)

mathimatiki-etaireia-agxos-exetaseon (3)

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1400 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.