Κυριακή, 19η Μαίου 2024  1:24 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 18:42

ΓΟΕΒ Αχελώου: «Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Yπόμνημα για αποστράγγιση» που έστειλε στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού κοινοποίησε στα μέσα ενημέρωσης ο ΓΟΕΒ Αχελώου που αναφέρει πως την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με αντικείμενο την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ιόνιας Οδού και γενικότερα την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μεσολογγίου μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου 2016 και του Δεκέμβρη 2017.

Ο ΓΟΕΒ Αχελώου διαμαρτύρεται καθώς από την ισχύουσα νομοθεσία, η αποστράγγιση της ευρύτερης περιοχής, από τον ποταμό Εύηνο μέχρι και τον ποταμό Αχελώο, γίνεται από τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων. Οι εν λόγω Οργανισμοί προστατεύουν μεταξύ άλλων τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου και τον πρώην Δήμο Οινιάδων.

Τονίζει ότι οι δύο αρδευτικές Διώρυγες Δ20 και Δ28 οι οποίες είναι αρδευτικές, κατά τους χειμερινούς λειτουργούν παράνομα και παράτυπα ως αποστραγγιστικές προκειμένου να αποστραγγίσουν τα πλεονάζοντα νερά των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας προστατεύοντας τον Δήμο Αγρινίου από πλημμύρες.

«Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε την ανάλογη εμπειρία και ευθύνη για την αποστράγγιση των παραπάνω περιοχών, Δεν μπορεί να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τονίζει ο ΓΟΕΒ Αχελώου που «απαιτεί» από το Υπουργείο Υποδομών πριν προβεί στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία της Ιόνιας οδού και του Μεσολογγίου, να κληθεί να καταθέσει τις προτάσεις και τις απόψεις του για τη βελτίωση ση της αποστράγγισης της ευρύτερης περιοχής.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1215 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.