Κυριακή, 19η Μαίου 2024  1:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 12:34

Διαγωνισμός 14 εκατ. ευρώ για οδικά έργα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την συντήρηση οδικών τμημάτων στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με σχετική του απόφαση ενέκρινε τα Τεύχη Δημοπράτησης του εν λόγω έργου, δίνοντας ουσιαστικά και το πράσινο φως για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό 14 εκατ. ευρώ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ 24%. Η διαδικασία για το έργο ξεκίνησε ήδη από το 2023 καθώς τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε αίτημα της Διεύθυνσης Δ14 προς τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών για τη δημοπράτηση του έργου του θέματος.

Στη συνέχεια, τον ίδιο μήνα το αίτημα εγκρίθηκε και λίγες ημέρες αργότερα με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού με το παραπάνω ποσό.

Προϊσταμένη Αρχή είναι η Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων.

Η δημοπράτηση του έργου όπως αναφέρεται στην απόφαση “είναι αναγκαία προκειμένου να υλοποιηθεί η συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και λειτουργίας του υπόψη οδικού τμήματος, στο πλαίσιο της Οδικής Ασφάλειας”.

Η συντήρηση των οδικών τμημάτων στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου αφορά την περίοδο 2023-2027.

Νίκος Καραγιάννης – ypodomes.com

Διαβάστηκε 247 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.