Σάββατο, 18η Μαίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 19:07

Άναψε το λαμπάκι της βενζίνης; – Δείτε πόσα χιλιόμετρα μπορείτε να κάνετε

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει να ανάψει το λαμπάκι του καυσίμου στο αυτοκίνητο, ενώ απέχουμε αρκετά μακριά από τον προορισμό μας και ειδικότερα από ένα βενζινάδικο προκειμένου να κάνουμε ανεφοδιασμό.

Το όριο αυτό καυσίμου κυμαίνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο και το μέγεθός του, ξεκινώντας από τα 5,5 λίτρα περίπου και φθάνοντας μέχρι και τα 10 λίτρα.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις μεγάλων αυτοκινήτων υψηλής κατανάλωσης και γρήγορων επιδόσεων όπου το λαμπάκι μπορεί να ανάψει έχοντας απομείνει 20-30 λίτρα στο ρεζερβουάρ.

Στην ερώτηση τώρα του πόσα χιλιόμετρα μπορώ να διανύσω, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και σίγουρα, εάν ανάψει το λαμπάκι και είμαστε μακριά από ένα πρατήριο καυσίμων, θα πρέπει να ρίξουμε ρυθμούς και να οδηγήσουμε λίγο πιο οικονομικά μέχρι να φθάσουμε στο βενζινάδικο.

Σαν κανόνας πάντως και ανάλογα με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να υπολογίζετε ότι με το λαμπάκι αναμμένο μπορείτε να διανύσετε από 50-60 έως και 100-130 χιλιόμετρα.

Πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να οδηγήσετε όσο πιο οικονομικά μπορείτε.

Μειώστε την πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, μειώστε δραστικά την ταχύτητα που κινείστε κάτω από τα 100 χλμ./ώρα, επιλέξτε εάν είναι δυνατόν δρόμους χωρίς κίνηση (το «σταμάτα-ξεκίνα» επιβαρύνει την κατανάλωση) και προσέξτε τη χρήση του κλιματισμού. 
 
Διαβάστηκε 249 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.