Σάββατο, 18η Μαίου 2024  3:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Μαϊος 2024 09:54

Αγρίνιο: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των Επιτάφιων στην πλατεία Δημοκρατίας (εικόνες – video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής  χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός.

Τα συγκινητικά ακούσματα, εναρμονισμένα με το βαθύ πνευματικό νόημα της ημέρας, από  τη Φιλαρμονική του Δήμου  Αγρινίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βασίλη Κονήδα, δημιούργησαν το ιδανικό ακουστικό υπόβαθρο για την ξεχωριστεί τελετή που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Οι επιτάφιοι που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία πέραν αυτού της Μητροπόλεως ήταν των ναών του Αγίου Χριστοφόρου, της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γεωργίου.

Ως είθισται μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, στο ίδιο σημείο, στην κεντρική πλατεία, θα αναβιώσει για ακόμη μια χρονιά το έθιμο των χαλκουνιών. Είναι η στιγμή που το έθιμο και συνάμα ο θρύλος του παρελθόντος που αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες μέρος του πολιτισμού, της ιστορίας και της τοπικής κουλτούρας, «σπάνε» παράλληλα το στενό τοπικό πολιτιστικό κομμάτι και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ελλάδας.

Δείτε εικόνες:

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 208 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.