Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  3:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 01:14

Αγρίνιο: τέλος στην αναρχία με τα τραπεζοκαθισματα υπόσχεται η δημοτική αρχή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συζήτηση διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για την άναρχη κατάσταση που επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης. Η συζήτηση έγινε με αφορμή την έγκριση του κανονισμού κοινοχρήστων χώρων δήμου Αγρινίου.

Αξιοσημείωτο στοιχείο της συζήτησης υπήρξε η αποδοχή εκ μέρους της δημοτικής αρχής πως η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική και πως η…ανοχή έχει ημερομηνία λήξης, την 30η Ιουνίου. Ισονομία για τους επαγγελματίες ζήτησε η αντιπολίτευση και σε αυτό συμφώνησαν όλοι.

«Έχουμε δείξει τεράστια ανοχή στους επιχειρηματίες που επλήγησαν λόγω covid, για αυτό και δίνουμε μία και μοναδική παράταση. Για αυτό και από 30/6 οι παραβάτες -και αυτοί που αξιοποιούν παραπάνω μέτρα και αυτοί που δεν πληρώνουν- θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Δημοτική Αστυνομία που θα έχει το λόγο», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πάνος Μαρνέζος που ξεκαθάρισε πως δεν είναι ικανοποιημένος με την κατάσταση.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρνέζο θα γίνουν συστάσεις για κατάσχεση σε όσους δεν συμμορφώνονται και αν δεν πληρώνουν ώστε να πάρουν τα τραπεζοκαθίσματα πίσω αυτά ή θα καταστρέφονται ή θα εκποιούνται .

Ο αντιδήμαρχος Λάμπρος Σκουφής- που έχει την αρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας- ανέφερε από την πλευρά του πως «είναι οξύμωρο να παραπονιόμαστε για ένα άδειο Αγρίνιο και από την άλλη όταν βλέπουμε κόσμο στην πόλη να λέμε ότι δεν υπάρχει τάξη. Η ισονομία και οριζόντια γραμμή είναι δεδομένη. Στην Δημοτική Αστυνομία υπάρχει οριζόντια γραμμή για όλους. Σεβόμαστε ότι υπάρχουν συνέπειες λόγω πανδημίας. Καλούμαστε όλοι να κρατήσουμε ισότητα απέναντι σε όλους, να μην είμαστε με το αυστηρό γράμμα του νόμου, με το μέτρο να μετράμε. Από 30/6 θα υπάρχει αυστηρότητα, έχουμε ενημερώσει τους πάντες για να είμαστε εντάξει απέναντι σε όλους. Θα δείτε ξεκάθαρα την οριζόντια γραμμή σε όλους».

Σύμφωνα με τον Κώστα Πιστιόλα, επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης, «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η αρχή της ισοτιμία  είτε με τις επεκτάσεις είτε με την ανοχή, είτε με τα πρόστιμα, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο αυτό».

«Μετά τις 30/6 η μαμά με το καροτσάκι να μπορεί να πάει από την πλατεία στην Ηλία Ηλιού»

Ο Τίμος Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε χαρακτηριστικά πως «ελπίζουμε μετά τις 30/6 η μαμά με το καροτσάκι να μπορεί να πάει από την πλατεία στην Ηλία Ηλιού. Υπάρχουν πεζοδρόμια κλειστά με εμπορεύματα. Να εξυπηρετηθεί και η επιχείρηση αλλά να εξυπηρετηθεί και ο πολίτης».

Ο δημοτικός σύμβουλος με το «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο» Πάνος Μυζήθρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μήπως θα πρέπει να γίνει μία τεχνική μελέτη ώστε να υπάρχει μία πιο όμορφη εικόνα; Ο καθένας αυθαιρετεί. Ο Δήμος δεν πρέπει να έχει ενιαία στάση σε όποια διαμόρφωση κάνει ο εκάστοτε επιχειρηματίας. Είναι εικόνα αυτή στην κεντρική πλατεία; Κάτι πρέπει να γίνει για να βγάζουμε πιο ωραία εικόνα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου είπε τα εξής: «Ήμασταν ανεκτικοί λόγω covid. Είναι ξεκάθαρο ότι η προσπάθεια που θα γίνει είναι να μπει τάξη. Χαίρομαι που συμφωνείτε, αυτό πρέπει να το κάνουμε. Δεν μιλάμε για τις μέρες εκδηλώσεων και εορτών. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν γίνεται να έχουν κατάστημα 40 τ.μ. μέσα και 1.040 έξω. Θα το κάνουμε».

agrinionews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 368 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.