Πέμπτη, 9η Μαίου 2024  8:14 μμ
 
wm small
Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 00:35

Κυριακή των Βαΐων: Το μήνυμα της εορτής (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυριακή των Βαΐων: Το μήνυμα της εορτής. Ο Χριστός εισέρχεται στα Ιεροσόλυμα επάνω σε ένα γαϊδουράκι που συμβολίζει την ειρήνη και όχι επάνω σε άλογο που συμβολίζει τον πόλεμο.

Ο λαός με βάγια και φοίνικες, που είναι τα σύμβολα της νίκης, υποδέχονται τον Ιησού Χριστό ως βασιλέα και θριαμβευτή ψάλλοντας το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου». Εισέρχεται για τελευταία φορά στα Ιεροσόλυμα με την συνοδεία των μαθητών Του, από τη λεγόμενη «Χρυσή Πύλη», η οποία μέχρι και σήμερα παραμένει κλειστή, διότι οι Εβραίοι που δεν πίστεψαν περιμένουν από αυτήν την πύλη να περάσει ο «Μεσσίας» τους, κατ’ εμάς τους Ορθοδόξους χριστιανούς ο αντίχριστος.

Ο λαός υποδέχεται τον Ιησού Χριστό θριαμβευτικά 6 ημέρες πριν το Πάσχα και ο ίδιος λαός την Μεγάλη Παρασκευή φωνάζει «άρον άρον σταύρωσον αυτόν». Αυτό γίνεται όταν ο άνθρωπος παρασύρεται από τους γύρω του. Μέσα σε λίγη ώρα ή σε λίγες ημέρες τον Ευεργέτη του, προτείνει να τον σταυρώσουν. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά που ακούμε από τους γύρω μας, όταν ομιλούν για άλλα πρόσωπα.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 363 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.