Δευτέρα, 6η Μαίου 2024  10:48 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 09:20

Συνάντηση της ΑΜΚΕ «Αγριωνίς Γαία» με φορείς και συλλόγους για τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα για κρίσιμα ζητήματα της περιοχής μεταξύ της προέδρου της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων Δήμου Αγρινίου» κας. Βίκυ Αγγέλη και Συλλόγων - Φορέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα στην εν λόγω συνάντηση μετείχαν η «Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής Ψυχαγωγίας Αγρινίου» και ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Ναστούλης,  ο Σύλλογος «Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου» και ο πρόεδρος του κ. Σωκράτης Κωστίκογλου, η «Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας» και ο πρόεδρος της κ. Βασίλης Τσάρκος και ο Αθλητικός Σύλλογος «Πήγασος» Αιτωλοακαρνανίας και ο πρόεδρος του  κ. Γιώργος Τσούμας.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης  ήταν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της εστίασης, του εμπορίου και του τουρισμού που συνδέονται άμεσα με την τοπική κοινωνία σε τοπικό αλλά και σε επίπεδο νομού.

 Επισημάνθηκε επίσης ότι η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας είναι μία μη αναπτυσσόμενη περιοχή και φανερά ξεχασμένη από πολλούς τομείς με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί ένα τεράστιο χάσμα σε σχέση με την εξέλιξη και την καινοτομία της υπόλοιπης Ελλάδας.

Είναι αναγκαία λοιπόν η στήριξη των επιχειρήσεων τόσο από την επίσημη πολιτεία όσο και από τους πολίτες του Αγρινίου αλλά και όλης της Αιτωλοακαρνανίας, στους δύσκολους καιρούς που διανύει η εστίαση, το ξενοδοχειακό κομμάτι, το εμπόριο αλλά και όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς συνολικά που αποτελούν άλλωστε  την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι αν προοδεύει κάθε πόλη του νομού αξιοποιώντας επαρκώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της  θα υπάρξει θετικό πρόσημο για ολόκληρο τον νομό.

Από την πλευρά της η κα. Βίκυ Αγέλη ανέφερε μεταξύ άλλων τους βασικότερους στόχους που  επιθυμεί να υλοποιήσει η «Αγριωνίς Γαία», στηριζόμενη πάντα σε διάθεση συνεργασίας με όσους είναι θετικοί προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα έδωσε μια γενική εικόνα δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων των περιοχών που έχει καταγράψει όλα αυτά τα χρόνια στις περιοχές του Δήμου Αγρινίου.

Τέλος συμφώνησαν όλοι ότι είναι ανάγκη σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δημιουργηθεί μια βάση τουριστικής υποδομής με στρατηγική και οργάνωση γιατί όλα τα προηγούμενα  χρόνια, τα όποια σχέδια έχουν μείνει σε θεωρητικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη ενός οργανωτικού πλάνου με εφικτή εφαρμογή ούτως ώστε να αναπτυχτεί ο τόπος μας.

Σημαντικές χαρακτηριστικές δράσεις έχουν ανάγκη περισσότερης οργάνωσης και προβολής για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα

«Είμαστε θετικοί και σύμφωνοι σε προτάσεις δράσεις και πρωτοβουλίες οι όποιες θα φέρουν κινητικότητα και αποτέλεσμα προς όφελος όλων» ανέφεραν χαρακτηριστικά όλοι όσοι συμμετείχαν στην συνάντηση.

αγριωνις γαια συναντηση 25 4 24

Διαβάστηκε 201 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.