Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  9:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 19:01

Εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο: «Τιμή στη μνήμη των Βετεράνων του Τοπικού Τύπου που έφυγαν»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στους βετεράνους του τοπικού Τύπου που έφυγαν, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Η εκδήλωση με τίτλο: «Τιμή στη μνήμη των Βετεράνων του Τοπικού Τύπου που έφυγαν» τελούσε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Εβδομαδιαίες Εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ με  συνδιοργανωτή τον τ. Πράκτορα Εφημερίδων κ. Βλάση Αλμπάνη.

Στην έναρξη της διαδικασίας χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος  Αγρινίου  Γεώργιος Παπαναστασίου, πρόεδροι και εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων. Ακολούθησαν οι ομιλίες για τους ένδεκα τιμώμενους απελθόντες από την δικηγόρο Αικατερίνη Κιτσάκη, την φιλόλογο Κωνσταντίνα Κουτσονίκα και τη δημοσιογράφο Καλλιόπη Μυρισιώτη. Αμέσως μετά η πρ. του Διεθνούς Τμήματος των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Σάγια Τσαουσίδου αναφέρθηκε στη συμβολή του τοπικού Τύπου στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Αιμίλιος Κουτσονίκας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι τιμώμενοι εκδότες μαζί με τους σύγχρονους  συνιστούν,  όχι απλά πυλώνα της κοινωνίας,

 αλλά εχέγγυο δημοκρατίας. “Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης”.

Ακόμη και σε περιόδους που αμφισβητήθηκαν αξίες και  αποδομήθηκαν θεσμοί, 

ο επαρχιακός Τύπος παρέμεινε γνήσιος εκφραστής των λαϊκών αιτημάτων.

Απέδειξε ότι έχει  δυνατές ρίζες αλλά και ζωντανό παρόν.  Οι τοπικές κοινωνίες υποστήριξαν όλους τους  άοκνους  εργάτες της ενημέρωσης. Αυτή την προσπάθεια αναγνωρίζουμε σήμερα και στηρίζουμε τη σημερινή εξαίρετη πρωτοβουλία».

Η  εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικών επαίνων στις οικογένειες των εκλιπόντων εκδοτών δημοσιογράφων :

  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
    • ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
    • ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
    • ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ
    • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ
    • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ
    • ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ
    • ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
    • ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ
    • ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ
    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων)

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολουθήσε ξενάγηση  στην έκθεση  πρωτοσέλιδων εφημερίδων,  στον Εκθεσιακό Χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Οι επισκέπτες  έχουν τη δυνατότητα να δουν πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία στον τοπικό, αθηναϊκό και διεθνή Τύπο. Την έκθεση έχει επιμεληθεί  ο κ. Βλάσης Αλμπάνης ενώ  τεχνική υποστήριξη παρέχει ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.

 

Διαβάστηκε 268 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 10:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.