Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  7:15 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:03

Συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου/ ΕΚ Αγρινίου σε Εβδομάδα Μαθητικών Φεστιβάλ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι διαγωνισμοί ρομποτικής έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν και να  αναδείξουν τις γνώσεις και τα ταλέντα τους. Κάθε χρόνο, ομάδες εκπαιδευτικής ρομποτικής βάζουν τα δυνατά τους και συνθέτουν τις σκέψεις τους, για να επιλύσουν προβλήματα, που στηρίζονται σε προγραμματισμό,  μαθηματικά, τέχνες και μηχανική.

Η εκπαιδευτική ρομποτική καλλιεργείται πλέον συστηματικά στο 2ο ΕΠΑΛ/ΕΚ Αγρινίου με την ομάδα των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του  σχολείου μας και των μαθητών και των τριών τάξεων του σχολείου.

Η ομάδα της ρομποτικής συμμετείχε από τις 17  και έως 19  Απριλίου 2024  στα παρακάτω Φεστιβάλ:

1) Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων δώδεκα ετών, η ομάδα της ρομποτικής την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  συμμετείχε στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Κόμβος Δυτικής Ελλάδας) . Φέτος,  η ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας 2ο ΕΠΑΛ / ΕΚ Αγρινίου προτείνει,  ένα σύστημα  αυτοματοποιημένου πάρκινγκ με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η πρόταση της ομάδας μας είναι η εξής: Μία μια κάμερα αναγνωρίζει το αυτοκίνητο και όταν εντοπιστεί το αυτοκίνητο πελάτης  επιτρέπει την είσοδό του. Στην συνέχεια έναν αυτοοδηγούμενο όχημα παραλαμβάνει το αυτοκίνητο και το οδηγεί στη προκαθορισμένη θέση του, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

3) Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  η ομάδα μας συμμετείχε στην ειδική παρουσίαση του έργου της σε πανελλήνιο επίπεδο, στα πλαίσια του 13ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, ως ένα επιλεγμένο έργο μεταξύ των άλλων έργων από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

3) Επίσης, την ίδια μέρα,  Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 συμμετείχε στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον  Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αργολίδας, Δράμας, Ευόσμου Θεσ/νίκης, Ηλιούπολης Αττικής, Λακωνίας, Πέλλας, με την υποστήριξη της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και του Δήμου Πέλλας.

Η συμμετοχή της ομάδας ρομποτικής του σχολείου μας στο Φεστιβάλ

Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2024 εντυπωσίασε μέλη άλλων ομάδων που

έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η εμπειρία ήταν μοναδική καθώς στο φεστιβάλ  συμμετείχαν ομάδες με πολύ ενδιαφέροντα και πλούσια project.

Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές:

 Κλειτσίκα Χαράλαμπο, Καρτσακλή Σωκράτη, Στράτο Αρκούδη, Γαλανό Δημήτρη, Τσιλίκη Ορέστη, Κοσμά Ελευθερία, Σκαμνέλη Χρυσή, Ζάρρας Ιωάννης,

και υποστηρίζεται από τους καθηγητές:           

Παπαθανασίου Λεωνίδα, Μαρκή Γιώργο, Τίτη Άγγελο, Λουρόπουλο Αθανάσιο, Γεωργίου Ειρήνη και Μαμουζέλου Άννα οι οποίοι στηρίζουν τη δράση με παιδαγωγική ευθύνη και επιστημονική κατάρτιση δίνοντας ερεθίσματα για τις μελλοντικές διεξόδους στους μαθητές .

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση στον σύνδεσμο:

https://view.genial.ly/66145d4f01fc6e00145af6b9/presentation-ai-automated-parking

 

Διαβάστηκε 284 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.