Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  2:57 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 10:25

Συμμετοχή της Αστρονομικής & Αστροφυσικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας (έδρα Αγρίνιο) στο Athens Science Festival 2024 - 10 Yeras Celebration.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η Αστρονομική & Αστροφυσική Ετερεία Δυτικής Ελλάδος - Ηρακλής, συμμετέχει και φέτος στο Athens Science Festival με παρατηρηση με τηλεσκόπια καθώς και με έκθεμα, την κλίμακα του Ηλιακού Συστήματος απο φελιζόλ, με τίτλο «Περίπατος στο Ηλιακό Σύστημα».
 
Η κλίμακα είναι μήκους 50 μέτρων με μέγιστη διάμετρο ένα μέτρο τον πλανήτη Δια. Κάθε στάση έχει επεξηγηματική επιγραφή.
 
Η κατασκευή φιλοτεχνήθηκε απο μέλη της αστρονομικής εταιρείας και εθελοντές:
 
Ο περίπατος του ηλιακού συστήματος σκοπό έχει ο επισκέπτης να αναλογιστεί τα αναλογικά μεγέθη και την απόσταση μεταξύ των πλανητών.
 
Το πόσο κοντά στον Ήλιο είναι οι εσωτερικοί πλανήτες και πόσο αναλογικά μακρυά είναι οι εξωτερικοί, πόσο «άδειο» είναι το ηλιακό σύστημα όσος αφορά την έκταση που καταλαμβάνει σε σχέση με τις συνολικές διαμέτρους όλων των πλανητών, που χωράνε και οι οκτώ ανάμεσα συην απόλαυση Γης - Σελήνης.
Σας περιμένουμε να το περπατήσουμε μαζί και να σας ξεναγήσουμε.
 
athenssceincefestival 24.png 921x501 crop subsampling 2
Solar system Jupiter
 
Διαβάστηκε 354 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.